• Δελτία Τύπου

    Tο VICE Greece συμμετέχει στο 19ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

    VICE

    Oι ατελείωτες ώρες αναμονής για τη μεταφορά, τη διαμονή και την εύρεση του προορισμού είναι στην καθημερινότητα ενός πρόσφυγα. Σε αυτό το σημείο της διαδρομής της Zeinah ψάχνει μέρος διαμονής στην Κω, σε προσιτή τιμή, καθώς της έχουν απομείνει στην τσέπη της μόνο 200 ευρώ


    Το VICE Greece, «ταξιδεύει» φέτος στη συμπρωτεύουσα και δίνει δυναμικό «παρόν» στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (3-12 Μαρτίου 2017), με το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους (διάρκειας 46’), «Για μια Άλλη Ζωή».

    VICE
    H Zeinah, η οποία είναι πρόσφυγας, σκέφτεται την κοπέλα της από τη Συρία, μια χώρα την οποία εγκατέλειψε εν μέρει εξαιτίας των διώξεων της gay κοινότητας υπό την κυβέρνηση Άσαντ και ISIS

    Το βραβευμένο Μέσο Ενημέρωσης παγκόσμιας εμβέλειας που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους παράγοντας καθημερινά περιεχόμενο με τη μορφή άρθρων και βίντεο, μετράει ήδη 3 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στην Ελλάδα με το VICE Greece.

    Φέτος στη Θεσσαλονίκη, το VICE Greece επιστρέφει για 2η χρονιά με ένα ντοκιμαντέρ πιο επίκαιρο από ποτέ. Στην ενότητα του Φεστιβάλ «Καλειδοσκόπιο» και συγκεκριμένα στο κομμάτι «Μειονότητες», το VICE Greece παρουσιάζει την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαρτίου, το ντοκιμαντέρ «Για μια Άλλη Ζωή».

    VICE
    Oι ατελείωτες ώρες αναμονής για τη μεταφορά, τη διαμονή και την εύρεση του προορισμού είναι στην καθημερινότητα ενός πρόσφυγα. Σε αυτό το σημείο της διαδρομής της Zeinah ψάχνει μέρος διαμονής στην Κω, σε προσιτή τιμή, καθώς της έχουν απομείνει στην τσέπη της μόνο 200 ευρώ

    Το «Για μια Άλλη Ζωή» περιγράφει τη ζωή της Ζέινα, μιας λεσβίας πρόσφυγα από τη Συρία που εγκατέλειψε τη χώρα της μόνη, για να φτιάξει μια νέα ζωή στην Ευρώπη, μακριά από τον πόλεμο. Η ομάδα του VICE συνάντησε τη Ζέινα, λίγες ώρες αφ’ ότου είχε φτάσει στις χαοτικές ακτές της Λέσβου, πάνω σε μία «βάρκα του θανάτου». Μια μοναδική ιστορία ενός ταξιδιού από τη Συρία, στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη όπου η Ζέινα έφτασε μέχρι το γερμανικό κοινοβούλιο για να πει την ιστορία της.

    Το φετινό κινηματογραφικό δεκαήμερο αναμένεται να καθηλώσει τους θεατές! Ανατρεπτικοί δημιουργοί, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, αποκαλυπτικές εικόνες, συνταρακτικές ιστορίες και δυνατές θεματικές συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μωσαϊκό από 213 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ.

    VICE
    H Zeinah, κάνει μπάνιο σε μια παραλία στην Κω, προσπαθώντας να φαίνεται σαν τουρίστρια, ώστε να περάσει με ευκολία στο τελωνείο του αεροδρομίου. Ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τον άνθρωπο που της πούλησε την πλαστή της ταυτότητα

    Το VICE Greece θα βρίσκεται εκεί την Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Μαρτίου, με το ξεχωριστό και «ευαίσθητο» ντοκιμαντέρ «Για Μία άλλη Ζωή» και προσκαλεί όλους τους σινεφίλ να ανακαλύψουν μία από τις πτυχές της προσφυγικής κρίσης, σε ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα για τους λάτρεις της 7ης τέχνης.



    ΣΧΟΛΙΑ