• Δελτία Τύπου

    «Προστασία Πρώτης Τάξης»: Μία πρωτοβουλία ευθύνης του Dettol για ασφαλή επιστροφή στα θρανία!

    • NewsRoom

    Νίκος Τσακαλάκης (Country Manager Reckitt Benckiser Hellas Healthcare) & Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.-Δήμαρχος Τρικκαίων)


    Το Dettol, ο απόλυτος σύμμαχος στην υγιεινή προστασία για πάνω από 87 χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της παγκόσμιας πρωτόγνωρης συγκυρίας που απειλεί πρώτα απ’ όλα την υγεία μας, αναλαμβάνει μία πρωτοβουλία ευθύνης για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού, μία πρωτοβουλία για «Προστασία Πρώτης Τάξης».

    Η πρωτοβουλία «Προστασία Πρώτης Τάξης» αναπτύσσεται στο πλαίσιο της αποστολής του Dettol να προστατεύσει τη ζωή κάνοντας την καλή υγιεινή μία συνήθεια, εύκολη να υιοθετηθεί από όλους, και στο όραμα της εταιρείας να προστατεύσει, να θεραπεύσει και να φροντίσει, μέσα από έναν αδιάκοπο αγώνα, για έναν πιο καθαρό και υγιή κόσμο. Γι’ αυτό ξεκινάει πραγματικά από την αρχή, δηλαδή από τα παιδιά της Πρώτης Τάξης Δημοτικού, που αποτελούν το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.

    Η πρώτη δράση αυτής της Πρωτοβουλίας του Dettol υλοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ξεκινά με τη δωρεά προϊόντων Dettol στις τάξεις δημοτικού σε δημόσια σχολεία επιλεγμένων Δήμων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να καλύψει αρχικά τις ανάγκες 41.000 μαθητών, 2.000 τμημάτων Α’ Δημοτικού σε 1.527 σχολεία ανά την Ελλάδα. Η προετοιμασία για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών έχει ήδη ξεκινήσει. Το διάστημα αυτό γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων οι δάσκαλοι να βρουν στις τάξεις τους αντισηπτικά spray και μαντηλάκια επιφανειών Dettol, και οι μαθητές στα θρανία τους αντισηπτικά μαντηλάκια και gel Dettol για να νιώθουν όλοι προστατευμένοι. Σκοπός του Dettol είναι να συνδράμει αποτελεσματικά, με το δικό του τρόπο, στις αυξημένες ανάγκες υγιεινής που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19, ιδιαίτερα στο σχολικό περιβάλλον.

    Δήμαρχος Κάρναβος (Δήμαρχος Καλλιθέας – Β΄Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ), Νίκος Τσακαλάκης (Country Manager της Reckitt Benckiser Hellas Healthcare) & Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. – Δήμαρχος Τρικκαίων), Ιωάννης Καραγιάννης (Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ)

    Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε για τη συγκεκριμένη δράση, «Καλωσορίζουμε την εταιρεία Reckitt Benckiser Healthcare Hellas και το brand Dettol στη «Συμμαχία Ευθύνης κι Αλληλεγγύης» που έχει δημιουργήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Πατρίδα μας, με στόχο να στηρίξουμε τις τοπικές μας κοινωνίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Η πρωτοβουλία «Προστασία Πρώτης Τάξης» του DETTOL αναδεικνύει την αξία της συστηματικής εκπαίδευσης στην υιοθέτηση κανόνων και συμπεριφορών που προασπίζουν τη δημόσια υγεία, με επίκεντρο τους μικρούς μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς τους. Η ΚΕΔΕ στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία ευθύνης κι ελπίζουμε πραγματικά να είναι μόνον η αρχή μιας μακροχρόνιας κι αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με την εταιρεία Reckitt Benckiser Healthcare Hellas».

    Νίκος Τσακαλάκης (Country Manager Reckitt Benckiser Hellas Healthcare), Φωτεινή Κωνσταντακοπούλου (Senior Brand Manager Dettol), Τζώρτζια Λιάσκου (Marketing Manager Reckitt Benckiser Hellas Healthcare)

    Ο Νίκος Τσακαλάκης, Country Manager της Reckitt Benckiser Hellas Healthcare, υπογραμμίζει τους λόγους για τους οποίους το brand Dettol αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας, «Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για όλους μας, είμαστε περήφανοι που σήμερα μπορούμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε μία κοινή προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, υγιείς και δυνατοί. Για εμάς στην ευρύτερη οικογένεια της Reckitt Benckiser Healthcare, και του Dettol ειδικότερα, κάθε πρωτοβουλία καθοδηγείται από το όραμα της εταιρείας να προστατεύσει και να φροντίσει για τις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες υγιεινής καθαριότητας και αντιβακτηριδιακής προστασίας, με στόχο έναν πιο καθαρό και υγιή κόσμο για όλους μας. Στο πλαίσιο αυτό, μία σημαντική πρωτοβουλία ευθύνης του Dettol ξεκινάει σήμερα, με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά, αλλά αντίκτυπο σε όλους μας, θέτοντας τις βάσεις για την ένταξη των κανόνων υγιεινής στην καθημερινότητα και κατ’ επέκταση την προάσπιση της υγείας. Σε αυτήν την πρώτη δράση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανθρώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη σημαντική υποστήριξή τους και τη συνεργασία, ώστε να επιστρέψουν οι μαθητές ασφαλείς στην εκπαιδευτική κοινότητα».

    Νίκος Τσακαλάκης (Country Manager Reckitt Benckiser Hellas Healthcare) & Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.-Δήμαρχος Τρικκαίων)

    Η δωρεά αυτή είναι μόνο η αρχή!

    Η Πρωτοβουλία «Προστασία Πρώτης Τάξης» είναι ένα 2ετές πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης του Dettol, το οποίο μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και την εκπαίδευση των ίδιων των μαθητών, των δασκάλων αλλά και των γονέων, στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης των μικροβίων στην τάξη και στην ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετήσουν μία ρουτίνα υγιεινής, ξεκινώντας με το να κατανοήσουν ότι το σωστό πλύσιμο των χεριών μπορεί να κρατήσει τα ίδια αλλά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα ασφαλή. Βασικός πυλώνας, εκτός της προϊοντικής δωρεάς, αποτελεί ένα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού που θα υλοποιηθεί σε σχολεία με τη συνεργασία Επιστημονικών Εκπαιδευτικών Φορέων, ενώ παράλληλα η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από τη δημιουργία ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών εργαλείων.

    Για τον λόγο αυτό, το Dettol δεσμεύεται και επενδύει για τα επόμενα 2 χρόνια σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του Προγράμματος, ώστε μέχρι το τέλος του 2022 οι μαθητές της Πρώτης Τάξης Δημοτικού σε δημόσια σχολεία της Ελλάδας να έχουν υιοθετήσει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να παραμένουν προστατευμένοι.

    Γιατί μην ξεχνάμε ότι το Dettol δημιουργήθηκε για τους Γιατρούς το 1933 και από τότε δεν σταματά να Προστατεύει σαν τη Μητέρα… Καθημερινά, Οπουδήποτε, Όλους μας.
    Dettol
    Συνεχίζουμε να προστατεύουμε
    Εκπαιδεύουμε σήμερα για ένα ασφαλές αύριο



    ΣΧΟΛΙΑ