• Δελτία Τύπου

    Όμιλος ΟΤΕ: Υψηλές επιδόσεις για το περιβάλλον το 2015


    Μείωση 10% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου (ΑΦΘ), καταγραφή για πρώτη φορά των έμμεσων εκπομπών ΑΦΘ που προκύπτουν από τη χρήση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών από τους πελάτες και εναλλακτική διαχείριση του 90% των παραγόμενων απορριμμάτων, πέτυχε ο Όμιλος ΟΤΕ το 2015, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

    Η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Στρατηγικός στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορεί παρά το περιβάλλον να είναι στο επίκεντρο. Έτσι, ελαχιστοποιούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις δραστηριότητές μας, διαθέτουμε προϊόντα και υπηρεσίες για την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος, και προσπαθούμε σταθερά να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο. Αξιοποιώντας την τεχνολογία και την καινοτομία, επιδιώκουμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

    Το 2015, ο Όμιλος:

    • Μείωσε κατά 10% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου από την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 2008, παρά την αύξηση της δραστηριότητας και την επέκταση των δικτύων.

    • Κατέγραψε για πρώτη φορά τις έμμεσες εκπομπές ΑΦΘ που προκύπτουν από τη χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου από τους πελάτες του, οι οποίες ανήλθαν σε 199.512 τόνους CO2. Στόχος, η διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών με μειωμένες εκπομπές.

    • Μείωσε κατά 25% την συνολική κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με το 2008.

    • Εξοικονόμησε 57 GWh ενέργειας.

    • Εξασφάλισε για πέμπτη συνεχή χρονιά από τη ΔΕΗ Α.Ε., Εγγυήσεις Προέλευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Οι εγγυήσεις πιστοποιούν ότι για το σύνολο των ηλεκτρικών καταναλώσεων από τη ΔΕΗ, ισόποση ενέργεια έχει παραχθεί από ΑΠΕ.

    • Διαχειρίστηκε εναλλακτικά το 90% των απορριμμάτων, που έφτασαν τους 7,4 χιλιάδες τόνους.

    • Ανακύκλωσε πάνω από 90 τόνους υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες), μέσα από το εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που πλέον εφαρμόζεται σε 15 κτίρια του Ομίλου και απευθύνεται σε 7.000 εργαζόμενους.

    • Ανακύκλωσε 51 τόνους υλικών (τηλεφωνικές συσκευές, μπαταρίες, μελάνια εκτυπωτών) μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης του δικτύου καταστημάτων COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ.30743494-d8ef-4d19-a6f4-4bb5192c17c2

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όσοι καταναλωτές ανακυκλώσουν από 2/6 έως 16/6 στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE-ΓΕΡΜΑΝΟΣ κινητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, smartphones και tablets) θα μπορούν να αγοράσουν ένα smartphone ή tablet έως 20€ φθηνότερα1.

    Το σύνολο των δράσεων και πρωτοβουλιών του Ομίλου OTE για το Περιβάλλον, καθώς και για την Κοινωνία, τους Εργαζομένους και την Αγορά, θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο κοινό, με την online έκδοση του Ετήσιου Απολογισμού Βιώσιμης Ανάπτυξης 2015.

    1 Η προσφορά ισχύει έως 16/6 για αγορά επιλεγμένων smartphones, tablets και αξεσουάρ με επιτόπου εξαργύρωση δωροεπιταγής έως 20€.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/pies-aeroporikes-eteries-diakoptoun-tis-ptisis-tous-pros-ellada/51030

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ritra-brexit-sta-simvolea-agoras-akiniton-stin-megali-vretania/51032



    ΣΧΟΛΙΑ