• Δελτία Τύπου

  Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και το «Μαζί για το Παιδί» ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια δημοπρασία για καλό σκοπό


  Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται δίπλα στο συνάνθρωπο και να τοποθετεί τα παιδιά που έχουν ανάγκη στο επίκεντρο των δράσεων του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προχωρά στην παραχώρηση τριάντα έργων τέχνης στο «Μαζί για το Παιδί», ώστε να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη και την ενίσχυση του κοινωνικού του έργου.

  Τα εν λόγω έργα αποτελούν μέρος της σπουδαίας συλλογής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και παραχωρούνται για πρώτη φορά. Προέρχονται από ένα σύνολο περισσότερων από 1.400 έργων, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν  για να κοσμήσουν τα ετήσια ημερολόγια της Εταιρίας από το 1959 μέχρι το 2009, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την ένταξη της νεοελληνικής τέχνης στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Τα τριάντα έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν έχουν φιλοτεχνηθεί από 18 καταξιωμένους καλλιτέχνες και προσφέρουν ένα μικρό, αλλά ουσιαστικό δείγμα σημαντικών εικαστικών τάσεων στην ελληνική τέχνη του εικοστού αιώνα.

  Πριν τη δημοπρασία, τα έργα θα εκτεθούν σε χώρο τέχνης στη διεύθυνση: Γκούρα 5, Αθήνα (ΤΚ 10558). Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 9 Μαρτίου στις 18:00 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαρτίου από τις 12:00 ως τις 19:00. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 13 Μαρτίου στις 19:00 στον ίδιο χώρο.

  Ευχαριστούμε τους χορηγούς, Art Εxpertise, karavias art insurance και Moveart, για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή της δημοπρασίας.

     ΣΧΟΛΙΑ