• Δελτία Τύπου

    Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


    Για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης Μερικής Φοίτησης στην Οικονομική Επιστήμη με κατεύθυνση α) στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά, Στρατηγικές Αποφάσεις και Ρύθμιση Αγορών και β) στη Χρηματοοικονομική που λειτούργησε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2003 ως ΠΜΣ Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

    Το Πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε στελέχη (απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ) του ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών οργανισμών, των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, των ρυθμιστικών αρχών κ.λπ.) που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους και επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για να επιταχύνουν την επαγγελματική τους εξέλιξη, αναβαθμίζοντας συγχρόνως την εργασία τους και την προσφορά τους. Συνιστάται, επίσης, και σε στελέχη που βρίσκονται σε στάδιο μετάβασης από μια θέση ή επαγγελματικό πεδίο σε κάποιο άλλο.

    Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων για την κριτική θεώρηση επιχειρησιακών προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

    Η βασική ιδέα δε, που διέπει το Πρόγραμμα είναι ότι, σε ένα σύγχρονο οργανισμό (ιδιωτικό ή δημόσιο), η λήψη ορθών στρατηγικών και χρηματοοικονομικών αποφάσεων απαιτεί γνώσεις και τη δυνατότητα αξιολόγησης:

    • του διεθνούς και εγχώριου μακρο-οικονομικού περιβάλλοντος και των αλλαγών που συντελούνται σε αυτό.
    • του κλαδικού περιβάλλοντος και των δυνάμεων πραγματικού και δυνητικού ανταγωνισμού.
    • του ρυθμιστικού περιβάλλοντος που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και στην Ευρώπη, καθώς την αποχώρηση του κράτους από την παραγωγική διαδικασία έχει διαδεχθεί μια σειρά ρυθμιστικών παρεμβάσεων που εφαρμόζονται από διάφορες ανεξάρτητες διοικητικές αρχές.

    Πληροφορίες και αιτήσεις για το ΠΜΣ παρέχονται από τη Γραμματεία του Προγράμματος Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 113 62 Αθήνα, 9ος όροφος, γραφείο 909, Tηλ. 2108203649, Ώρες 15:00-19:30, email: [email protected] ή στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.appliedeconomics.gr.



    ΣΧΟΛΙΑ