• Δελτία Τύπου

    H Εθνική Πανγαία στο πλευρό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

    • NewsRoom

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ κ. Αριστοτέλης Καρυτινός


    Στο πλευρό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρίσκεται η “Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ” μέσω της δωρεάς Κινητής Ιατρικής Μονάδας για την κάλυψη των πολύπλευρων αναγκών των ασθενών της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αρχικά, η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα συμβάλλει στην κάλυψη των ιατρικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

    “Η “Εθνική Πανγαία”, ευαισθητοποιημένη από την δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών, κάλυψε πλήρως τα έξοδα αγοράς ειδικού οχήματος και μετασκευής του σε Κινητή Ιατρική Μονάδα, για τις ανάγκες των ασθενών της οργάνωσης στην Ελλάδα.

    Η χορηγία

    Η χορηγία της εταιρίας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Δομές Ευθύνης, που στόχο έχει τη βελτίωση υποδομών και τη λειτουργική αναβάθμιση σημαντικών κοινωνικών δομών, χρησιμοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία μας, με στόχο την ουσιαστική κοινωνική συμβολή στην αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων” δήλωσε ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της “Εθνική Πανγαία”.

    Από την πλευρά των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο Ηλίας Παυλόπουλος, Γενικός Διευθυντής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σημείωσε “Θα θέλαμε να μεταφέρουμε τις ειλικρινείς και θερμές μας ευχαριστίες στην “Εθνική Πανγαία” για την έμπρακτη υποστήριξη στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα προς όφελος των ασθενών μας.

    Καθώς μιλάμε για έναν πληθυσμό μετακινούμενο, οι ανάγκες των ασθενών μας μεταβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με τις συνθήκες.

    Η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα μας βοηθήσει να βρισκόμαστε στο πλευρό τους με μεγάλη ευελιξία και να προσαρμοζόμαστε στις ιατρικές τους ανάγκες. Η δωρεά όμως αυτή, είναι εξαιρετικά σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Τα έσοδα του Ελληνικού Τμημάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, προέρχονται στο σύνολό τους από την υποστήριξη ιδιωτών, εταιριών και ιδρυμάτων αφού έχουμε επιλέξει να μην δεχόμαστε οποιαδήποτε κρατική ή θεσμική επιχορήγηση για λόγους ανεξαρτησίας στη δράση μας.”

    72.000 συνεδρίες

    Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, αυτή την περίοδο, ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται σε περίπου 20 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας κυρίως στη φροντίδα ψυχικής υγείας, τη φροντίδα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, καθώς και τη φροντίδα ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

    Ενδεικτικά, το 2016 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιήσαν περισσότερες από 72.000 συνεδρίες, εκ των οποίων περισσότερες από 8.000 συνεδρίες ψυχικής υγείας, 3.000 συνεδρίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας σε γυναίκες και 61.000 ιατρικές συνεδρίες.



    ΣΧΟΛΙΑ