• Δελτία Τύπου

    Η Citi κερδίζει διακρίσεις στα ετήσια βραβεία Global Euromoney Awards for Excellence

    • NewsRoom
    citi


    Για 2η συνεχόμενη χρονιά και για 3η χρονιά τα τελευταία 6 χρόνια, η Citi Ελλάδος αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στην Ελλάδα» από το παγκοσμίως διακεκριμένο οικονομικό περιοδικό Euromoney, στην εκδήλωση για τα ετήσια βραβεία Awards for Excellence, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στο Λονδίνο.

    Όπως δήλωσε ο κος Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος και Κύπρου: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά και 3η φορά τα τελευταία έξι χρόνια, η Citi Ελλάδος αναγνωρίζεται από το Euromoney ως η Καλύτερη Επενδυτική Τράπεζα στη χώρα. Σε μία χρονική στιγμή που η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και η στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση, η διάκριση αυτή εκτός από σπουδαία είναι εξαιρετικά τιμητική για εμάς. Σε ένα απαιτητικό εγχώριο και διεθνές περιβάλλον, η Citi Ελλάδος αναδείχθηκε ως ο πιο επιτυχημένος δίαυλος ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα συνδυάζοντας με επιτυχία τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών της με το παγκόσμιο αποτύπωμα του δικτύου της. Με μεγάλη χαρά αποδεχόμαστε το βραβείο καθώς αποτελεί αναγνώριση της μακρόχρονης δέσμευσής μας απέναντι στη χώρα και τους πελάτες μας. Όπως κάνουμε εδώ και 53 χρόνια στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με υπευθυνότητα άριστες υπηρεσίες και καινοτόμες προτάσεις που προάγουν την ανάπτυξη και το επιχειρείν, παραμένοντας προσηλωμένοι στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία που εξυπηρετείται μοναδικά από τα εξειδικευμένα στελέχη μας».

    Ο κος Θοδωρής Γιατράκος, Επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής για την Ελλάδα και την
    Κύπρο είπε: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την τιμητική αυτή
    αναγνώριση της συνέπειας και της σκληρής δουλειάς που καταβάλλει η ομάδα της Citi για τους  πελάτες μας. Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επενδυτικό περιβάλλον, η Ελλάδα πρωταγωνίστησε και είμαστε περήφανοι για το ρόλο που έπαιξε η Citi στην προσέλκυση και την ολοκλήρωση επενδύσεων από το εξωτερικό με τεράστια δυναμική για οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Ευχαριστούμε θερμά τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη τους στη Citi.»

    Κατά τη διάρκεια της φετινής 26ης διοργάνωσης του Euromoney, που αναγνωρίζεται ως θεσμός και κατατάσσεται στις κορυφαίες εκδηλώσεις στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η Citi έλαβε μία σειρά παγκόσμιων και περιφερειακών βραβείων. Όπως δήλωσε ο κος Michael Corbat, Citi CEO: «Τα βραβεία από το Εuromoney είναι τιμή για εμάς. Είναι η αποτύπωση της επιτυχημένης εφαρμογής της στρατηγικής μας καθώς συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τα δυνατά μας σημεία, όπου η εμπειρία και το παγκόσμιο αποτύπωμα της Citi μας διαφοροποιούν, όπως για παράδειγμα στις αγορές και στις υπηρεσίες διαχείρισης διαθεσίμων, πληρωμών και εμπορικών συναλλαγών. Παράλληλα, επενδύουμε στην ψηφιακή ανάπτυξη. Ακόμη, τα βραβεία αυτά αναγνωρίζουν τη δέσμευσή μας να διευρύνουμε τις προσπάθειές μας για οικονομική ενσωμάτωση, ειδικά όσον αφορά στους νέους που προσπαθούν να βρουν τη δική τους θέση στην παγκόσμια οικονομία.

    Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στους πελάτες μας και τις κοινότητες όπου βρισκόμαστε σήμερα και στο μέλλον».

    · Best Digital Bank / Καλύτερη Ψηφιακή Τράπεζα
    · Best Bank for Financial Inclusion / Καλύτερη Τράπεζα Οικονομικής Ενσωμάτωσης
    · Best Bank for Markets / Καλύτερη Τράπεζα για τις Αγορές
    · Best Bank for Transaction Services / Καλύτερη Τράπεζα για Υπηρεσίες Συναλλαγών
    · Best Bank for Markets in Latin America and Western Europe / Καλύτερη Τράπεζα για Αγορές στη Λατινική Αμερική και Ανατολική Ευρώπη
    · Best Bank for Financing in Central and Eastern Europe / Καλύτερη Τράπεζα Χρηματοδοτήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη
    · Best Bank for Transaction Services in Africa / Καλύτερη Τράπεζα για Υπηρεσίες Συναλλαγών στην Αφρική
    · Best Investment Bank in Argentina, Africa, Finland, Greece, Ireland, Turkey / Καλύτερη
    Επενδυτική Τράπεζα στην Αργεντινή, Αφρική, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Τουρκία

    Σχετικά για την επιτυχία της Citi στην ψηφιακή τεχνολογία, το Euromoney έγραψε: «Το ταξίδι προς μια πραγματικά ψηφιακή τράπεζα περιλαμβάνει τόσο την αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας όσο και την εξέλιξη της τεχνολογίας. Αυτό ακριβώς πέτυχε η Citi. Μεγάλες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνολογία στον τομέα της λιανικής τραπεζικής προκάλεσαν τεράστια αύξηση στη χρήση κινητών συσκευών στην Αμερική και την Ασία, και είχαν θετική επίδραση τόσο από την πλευρά των εσόδων όσο και του κόστους. Η ψηφιακή τεχνολογία είναι επίσης, ενσωματωμένη στην εταιρική και επενδυτική τραπεζική της, ειδικά σε τομείς όπως οι υπηρεσίες συναλλαγών και οι διεθνείς αγορές». «Παγκοσμίως, σημειώνονται πολύ επιτυχημένες πρωτοβουλίες στον τομέα της οικονομικής ενσωμάτωσης», συνεχίζει το Euromoney. «Όμως, για να μπορέσουν οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες είναι απαραίτητες οι επενδύσεις, η καινοτομία και η δυνατότητα να έρθουν κοντά βασικοί παράγοντες στις πληρωμές, στη χρηματοοικονομική τεχνολογία και στη μικροχρηματοδότηση. Αυτή τη στιγμή, καμία τράπεζα δεν είναι περισσότερο αφοσιωμένη σε αυτόν τον συνδυασμό από τη Citi».

    «Η Citi είναι ίσως η μοναδική τράπεζα στον τομέα των παγκόσμιων αγορών που αποδεικνύει ότι το εύρος τόσο από γεωγραφικής όσο και από προϊοντικής άποψης μπορεί να επιφέρει καλές αποδόσεις», δήλωσε το Euromoney σχολιάζοντας το βραβείο Καλύτερη Τράπεζα για τις Αγορές.

    «Ενώ άλλες τράπεζες δεν μπορούν να συναγωνιστούν το παγκόσμιο δίκτυό της, η πρόκληση για τη Citi είναι να αποδείξει ότι το δίκτυό της μπορεί να αποδώσει. Και, σίγουρα το αποδεικνύει στις αγορές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και προϊόντων, ενώ συνεχίζει να δημιουργεί ένα ολοένα και πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο δίκτυο στις μετοχές». Το Euromoney επίσης, επαίνεσε «το εύρος της διαχείρισης διαθεσίμων, πληρωμών και εμπορικών συναλλαγών της Citi» σημειώνοντας ότι η Citi ήταν «ένας ισχυρός υποψήφιος για το συγκεκριμένο βραβείο σε όλες σχεδόν τις περιοχές». Και πρόσθεσε, «δεν είναι όμως μία προσέγγιση ίδια για όλες τις περιοχές. Κάθε προσφορά που αφορά σε συγκεκριμένη περιοχή ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της συγκεκριμένης περιοχής. Η Citi είναι πρωτοπόρος προσφέροντας ψηφιακές λύσεις σε προκλήσεις που προκύπτουν σε βασικούς τομείς όπως, οι πληρωμές, η διαχείριση μετρητών και το εμπόριο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το απόλυτο success story: Ποια ελληνική εταιρεία εξαγοράστηκε από την Samsung

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Πώς οι Έλληνες εφοπλιστές βρίσκουν χρηματοδότηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν τα ρέστα τους σε αγορές πλοίων στο α’ εξάμηνο

     



    ΣΧΟΛΙΑ