• Δελτία Τύπου

    Το νησί της Λέσβου σε πρώτο πλάνο μέσα από τα ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY (video)

    • NewsRoom


    Σε πρώτη προβολή παρακολουθούμε στο COSMOTE HISTORY το ντοκιμαντέρ «Εν καρποφορία» – Η πνευματική άνοιξη της Λέσβου για το πολυσύνθετο πνευματικό κίνημα που άνθισε στο νησί και ονομάστηκε «Λεσβιακή Άνοιξη». Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται παράλληλα οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που «γέννησαν» έργα, των οποίων η αξία δε φθίνει στο πέρασμα του χρόνου (Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 21.00).

    Πρεμιέρα και για το ντοκιμαντέρ Αρχοντικά και Πύργοι της Λέσβου: Ένα ταξίδι στο χρόνο, το οποίο αποτελείται από δύο μέρη. Μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της Λίνας Δαμασκοπούλου, θα παρακολουθήσουμε τα αρχοντικά να «χρωματίζουν» μοναδικά τις πόλεις και τα χωριά της Λέσβου και να μας διδάσκουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας της (Τρίτη 5 & Τέταρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21.00).

    Στο πρόγραμμα, ξεχωρίζει επίσης την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 21.00, το ντοκιμαντέρ «Οι ρίζες μεγάλων κατασκευών: Τα πλοία της Αρχαίας Ελλάδας», στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αρχαία Ελληνικά Πλοία», το οποίο θα μας μεταφέρει 2.500 έτη πίσω, όταν οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην κατασκευή πλοίων. Μέσα από αυτό, θα μάθουμε πώς εξελίχθηκε η τεχνογνωσία στο πέρασμα του χρόνου, έτσι ώστε σήμερα, τα σύγχρονα πολεμικά και φορτηγά πλοία να αποτελούν την τελευταία λέξη της ναυτιλιακής τεχνολογίας.



    ΣΧΟΛΙΑ