• ΑΓΟΡΕΣ

    COSCO και Trans-IT: Εξελίσσουν το λιμάνι του Πειραιά

    • NewsRoom


    Η COSCO σε συνεργασία με τον δανέζικο όμιλο logistics Trans-IT, θέλει να εξελίξει το λιμάνι του Πειραιά σε κέντρο διανομής φορτίων για άλλες χώρες, εκμεταλλευόμενη το καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ στην ελεύθερη ζώνη.

    Οι δύο εταιρείες επέκτειναν τη συνεργασία τους που είχαν ξεκινήσεις πέρυσι προκειμένου να μεταφέρουν ανταλλακτικά πλοίων σε όλο τον κόσμο, με κέντρο το λιμάνι του Πειραιά. Η συνεργασία, η οποία βασίστηκε στην απλούστευση των διαδικασιών και στην απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ στην ελεύθερη ζώνη, επεκτείνεται τώρα και στο διαμετακομιστικό φορτίο.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Trans-IT, οι δύο εταιρείες εγκαινιάζουν τις ίδιες απλοποιημένες διαδικασίες και για το διαμετακομιστικό φορτίο. Τα φορτία θα αποθηκεύονται προσωρινά στις αποθήκες που υπάρχουν στην ελεύθερη ζώνη και δεν θα καταβάλλουν ΦΠΑ. Πρόκειται για φορτία που θα έρχονται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και θα έχουν ως τελικό προορισμό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τον Νοέμβριο του 2016 η Trans-IT ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας της με την COSCO και το λιμάνι του Πειραιά. Ο δανέζικος όμιλος logistics ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τις αποθήκες των Κινέζων προκειμένου να μεταφέρει εφόδια για τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη αποθήκη έκτασης 7.000 τ.μ. με το όνομα PCDC S.A., η οποία αποτελείται από 5.200 τ.μ. ξηρό φορτίο, 630 τ.μ. συντήρηση και κατάψυξη και 554 τ.μ. επικίνδυνο φορτίο.

    Σύμφωνα με τον Igor Narvi, επικεφαλής του business development, η Trans-IT είναι και πάλι πρώτη στην παροχή νέων υπηρεσιών προς τους πελάτες της. «Αυτό δείχνει τη δέσμευσή μας για τη συνεχή ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και τη μακροπρόθεσμη σχέση μας με την ελληνικής ναυτιλία» επεσήμανε ο Igor Narvi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μουνδρέας: Δεύτερο τάνκερ μέσα σε μία εβδομάδα για την NGM Energy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς



    ΣΧΟΛΙΑ