• Δελτία Τύπου

    ΑΜΒΥΞ: Στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας εδώ και έναν αιώνα

    • NewsRoom
    Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ

    Γιάννης Αρτινός, γενικός διευθυντής της ΑΜΒΥΞ


    Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε., η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική εταιρεία εισαγωγής και διανομής αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή της. Παραμένοντας πιστή στις αξίες των ιδρυτών της, με δυναμισμό και τόλμη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας εδώ και έναν αιώνα μέσα από την προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων που συνοδεύουν την κάθε στιγμή του Έλληνα καταναλωτή.

    Η ιστορία της ΑΜΒΥΞ αρχίζει το 1917 όταν ο Αλβέρτος Ρεβάχ, μαζί με δύο άλλους συνεργάτες, ιδρύουν μία μικρή εμπορική / εισαγωγική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, την τότε πρωτεύουσα του εμπορίου της Ελλάδας. Εισάγουν και εμπορεύονται διάφορα προϊόντα διατροφής καθώς και ποτά και κρασιά από όλη την Ευρώπη.

    Ένα αιώνα μετά, μετά από μια πορεία γεμάτη προκλήσεις και νέες ευκαιρίες, η ΑΜΒΥΞ συνεργάζεται πλέον με 20 Οίκους που αντιπροσωπεύουν, παγκοσμίως,ετήσιο τζίρο πάνω από €80 δισ. και διαχειρίζεται 70 και πλέον κορυφαία διεθνή και ελληνικά brands αλκοολούχων ποτών.

    Ακόμα και εν μέσω της της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, από το 2012 έως το 2016, η ΑΜΒΥΞ σημείωσε +60% αύξηση στον κύκλο των εργασιών της και διπλασίασε το μερίδιο αγοράς της, σε αντίθεση με την πτωτική πορεία του κλάδου. Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 20%,επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία.

    Ισίδωρος Ρεβάχ ΑΜΒΥΞ
    Ισίδωρος Ρεβάχ

    Το 2016 αποτέλεσε μια εξίσου δυναμική χρονιά, καθώς η ΑΜΒΥΞ κατέγραψε ανάπτυξη τζίρου +40%, συμπεριλαμβάνοντας και την προσθήκη των προϊόντων της Bacardi στο χαρτοφυλάκιο της. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν νέα τμήματα και δομές, καθώς και νέες θέσεις εργασίας.

    «Ο φετινός εορτασμός των 100 χρόνων αποτελεί ίσως το πιο σπουδαίο ορόσημο στην μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας μας. Έχοντας αναπτύξει στέρεες βάσεις και σημαντική τεχνογωσία, η ΑΜΒΥΞ παραμένει προσηλωμένη στους 3 πυλώνες ανάπτυξης της; την υγιή ανάπτυξη των προϊόντων της, την δημιουργία υπεραξίας για τους συνεργάτες της και την ενδυνάμωση δεξιοτήτων των ανθρώπων της. Μέσα από αυτές τις δοκιμασμένες στρατηγικές, στοχεύει στα επόμενα 3 χρόνια να είναι η Νο1 εταιρία του κλάδου των ποτών στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γεν. Διευθυντής της ΑΜΒΥΞ.

    Επενδύοντας στον στρατηγικό σχεδιασμό δημιουργίας μεγάλων μαρκών, τα προϊόντα της ΑΜΒΥΞ έχουν κατακτήσει τις προτιμήσεις των καταναλωτών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με ένα ευρύ δίκτυο διανομής που αποτελείται από 700 χονδρεμπόρους και περίπου 5.000 συνεργαζόμενα σημεία τελικής πώλησης, η ΑΜΒΥΞ αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες της αγοράς, πόλος έλξης για ανεξάρτητες και μη εταιρείες παραγωγής οινοπνευματωδών ποτών που αναζητούν δυναμικούς συνεργάτες.

    Επισκεφθείτε το ανανεωμένο site της εταιρείας: www.amvyx.gr



    ΣΧΟΛΙΑ