• Δελτία Τύπου

    Νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ το Τυροκομείο «Καρακάνας»

    • NewsRoom


    Νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί πλέον το Τυροκομείο «Καρακάνας».

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Τυροκομείο «Καρακάνας» αποτελώντας τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, διαγράφει σημαντική παρουσία στον κλάδο της ελληνικής τυροκομίας από το 1970, όταν ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας με τη δημιουργία της παραγωγικής της βάσης, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Νικόλαο Καρακάνα, περνώντας από την οικογενειακή, κτηνοτροφική εκμετάλλευση με έδρα και τόπο καταγωγής την Βλάστη του νομού Κοζάνης στην οργανωμένη τυροκομία.

    Το νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, διαθέτει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην ίδια περιοχή έχοντας προβεί σε ριζική ανακατασκευή και επέκτασή τους το 1995 ενώ η δυναμική που χαρακτηρίζει την εταιρεία επιβεβαιώνεται από την τεχνογνωσία και την ποιότητα που προσφέρει με τις γνώσεις και την καθοδήγησή του ο Παναγιώτης Καρακάνας, Τεχνολόγος Τροφίμων με Master στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος στο Reading University του Λονδίνου.

    Η εταιρεία Τυροκομείο «Καρακάνας» έχει δημιουργήσει το 2003 και το 2009 δύο ιδιόκτητα σημεία πώλησης των προϊόντων της εντός της πόλης του Βόλου ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της με το άνοιγμα ενός τρίτου σημείου πώλησης, δικής της ιδιοκτησίας, για το 2019.

    Η χρονιά αυτή αποτέλεσε παράλληλα έναυσμα για σημαντικές συνεργασίες της εταιρείας εντός και εκτός συνόρων καινοτομώντας και επεκτείνοντας την γκάμα των προϊόντων της, που πλέον φέρουν το σήμα αναγνωρισιμότητας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

    Το Τυροκομείο «Καρακάνας», τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί διεθνώς με μοναδικά προϊόντα στον χώρο της παγκόσμιας τυροκομίας όπως το Μαυροσκορδάτο (ημίσκληρο τυρί με μαύρο σκόρδο ελληνικής παραγωγής) και το κανναβότυρο KaraCanna (ημίσκληρο τυρί με ανθό και σπόρο από την πρώτη αδειοδοτημένη ελληνική οργανική βιομηχανική κάνναβη).



    ΣΧΟΛΙΑ