• Δελτία Τύπου

    ΥΓΕΙΑ: 3ο Επιστημονικό Σεμινάριο MISGO – Τρέχουσες εξελίξεις στην γυναικολογική ογκολογία

    • NewsRoom
    όμιλος υγεία

    Όμιλος Υγεία


    Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και η Γ’ Κλινική Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία το 3ο Επιστημονικό Σεμινάριο MISGO* – Τρέχουσες Εξελίξεις στην Γυναικολογική Ογκολογία, το οποίο διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ κατά την 10η και 11η Μαΐου 2019.

    Το Επιστημονικό Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας, για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ασθενούς που έχει διαγνωσθεί με γυναικολογική κακοήθεια, τόσο σε χειρουργικό επίπεδο όσο και σε επικουρικές θεραπείες.

    Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις στη γυναικολογική ογκολογία, καινοτόμες μέθοδοι όσον αφορά στη ριζική αντιμετώπιση του προχωρημένου καρκίνου ωοθηκών, προσεγγίσεις ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής (λαπαροσκοπική και ρομποτική) καθώς και τεχνικές όπως ο φρουρός λεμφαδένας στον καρκίνο ενδομητρίου και τραχήλου της μήτρας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε περιπτώσεις νέων και άτοκων γυναικών με καρκίνο που επιθυμούν διατήρηση γονιμότητας. Με τη συνδρομή των Παθολόγων – Ογκολόγων και των Ακτινοθεραπευτών Ογκολόγων ενημερωθήκαμε για ό,τι νεότερο σε επίπεδο επικουρικών θεραπειών, που σαν στόχο έχουν τόσο την αύξηση του προσδόκιμου όσο και την βελτίωση της ποιότητας ζωής της ασθενούς.

    Ο κ. Νίκος Ακρίβος, Υπεύθυνος του Επιστημονικού Προγράμματος και Διευθυντής της Γ’ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ σημείωσε, «Οι επιστημονικές εξελίξεις στη γυναικολογική ογκολογία και η συνεχής ενημέρωση, μας επιτρέπουν να είμαστε σε θέση να επιλέγουμε τις καλύτερες θεραπείες για κάθε περίπτωση ξεχωριστά και πάντα σεβόμενοι τις επιθυμίες και ιδιαιτερότητες της κάθε ασθενούς. Η χώρα μας έχει την υποδομή και το κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στη γυναικολογική ογκολογία».



    ΣΧΟΛΙΑ