• Δελτία Τύπου

    Γυναίκα και Ηγεσία: Μία διαφορετική Ακαδημία από την Women Act

    • NewsRoom


    Στις 8 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Semiramis, στην Κηφισιά, η Women Act διοργανώνει την 4ηΑκαδημία Ηγεσίας απευθυνόμενη στις γυναίκες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ηγετικές δεξιότητες, να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και ηγεσίας στον επαγγελματικό τους χώρο, να δικτυωθούν με άλλες γυναίκες επαγγελματίες και κυρίως να διεκδικήσουν ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

    Η Women Act αποτελεί το απόσταγμα των εντατικών ενεργειών μιας ομάδας δραστήριων γυναικών που μοιράζονται ένα κοινό όραμα: να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και να εμπλακούν ενεργά στο δημόσιο χώρο.

    Πρόκειται για μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους.

    Η δράση της Women Act είναι πολυδιάστατη, όπως οφείλει να είναι και ο χαρακτήρας μιας χαρισματικής ηγετικής προσωπικότητας. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα. Τα προγράμματά της βασίζονται στο τρίπτυχο ‘ευαισθητοποίηση-συμμετοχή-εθελοντισμός’. Αρχικά, επιθυμεί να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να (α) αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη, (β) να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, (γ) να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές»  του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

    Δράσεις:
    • Women Act Aperitifs
    Κάθε 4-6 εβδομάδες σε κάποιο χώρο του κέντρου η Women Act προσκαλεί μια γυναίκα ομιλήτρια, η οποία μοιράζεται την ιστορία της με τις παρευρισκόμενες. Σκοπός είναι όχι μόνο η δικτύωση των συμμετεχόντων αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σκοπό την έμπνευση και την καταπολέμηση στερεοτυπικών αντιλήψεων. Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί 10 Women Act Aperitifs.
    • Ακαδημία Ηγεσίας

    Η Ακαδημία Ηγεσίας αφορά σε γυναίκες που επιθυμούν:

    (α) να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας στον εκάστοτε επαγγελματικό τους χώρο και να έχουν ενεργή συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων,

    (β) να διεκδικήσουν ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική δημόσια σφαίρα,

    (β) να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους με στόχο όχι μόνο την αυτοβελτίωση αλλά και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

    Οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες και να κατανοήσουν πλήρως τις προκλήσεις που συνδέονται με το φύλο και πως μπορούν να τις αντιμετωπίσουν στον χώρο εργασίας. Η Ακαδημία Ηγεσίας βασίζεται στην διαδραστική και ενεργό συμμετοχή, μέσω βιωματικών ασκήσεων και παιχνιδιών ρόλων.
    Στις 8 Ιουνίου 2019 πραγματοποιείται στο Semiramis στην Κηφισιά η 4η Ακαδημία Ηγεσίας.
    • Pathfinder
    Η Women Act, σε συνεργασία με το https://www.5050project.gr/ έχουν σχεδιάσει το Pathfinder, ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής και καθοδήγησης που φέρνει σε επαφή νέες ανερχόμενες γυναίκες με καταξιωμένες επαγγελματίες από όλους τους εργασιακούς χώρους. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 και ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.



    ΣΧΟΛΙΑ