• Δελτία Τύπου

    Αποκλειστική Συνεργασία του CEO Clubs Greece με το Henley Business School

    Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs

    Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs


    Αποκλειστική συνεργασία υπέγραψε το CEO Clubs Greece μέσω της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας School of Leadership Practice με το Henley Business School για το Henley MA Board Practice and Directorship Programme.

    Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα που απευθύνεται στις ανάγκες των μελών ενός διοικητικού συμβουλίου και φέρει ακαδημαϊκή αναγνώριση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Από την ίδρυσή του, το CEO Clubs Greece αποσκοπεί με τις δράσεις του στη συνεχή ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων των μελών του, στόχος που ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο από το 2021 με την έναρξη του School of Leadership Practice και τα προγράμματά του που εστιάζονται στην καλλιέργεια των ικανοτήτων των μελών ενός Διοικητικού Συμβουλίου, ιδιαίτερα εν μέσω κλιμακούμενων πιέσεων σχετικά με τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, της διαφορετικότητας, του κινδύνου, των διαρκών ανατροπών των αγορών, της τεχνολογίας, ακόμα και της διαφθοράς.

    Η νέα συνεργασία με το Henley Business School φέρει το CEO Clubs Greece ακόμα πιο μπροστά, ενώ το γεγονός ότι το Club είναι ο πρώτος οργανισμός εκτός του άμεσου δικτύου του Henley που αναγνωρίζεται ως άξιο μέλος μίας τέτοιας πρωτοβουλίας αποτελεί τιμητική διάκριση και επιβράβευση του μέχρι σήμερα έργου του.

    Η σειρά μαθημάτων του Henley MA Board Practice and Directorship Programme στηρίζεται στην εξειδικευμένη εμπειρία του καθηγητικού σώματος του Πανεπιστημίου, υπό την ηγεσία του Dr Andrew Kakabadse (καθηγητή διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Προέδρου του Henley Directors’ Forum και επίτιμου καθηγητή στο Cranfield University), καθώς και στην ενδελεχή έρευνα που έχει πραγματοποιήσει ο καθηγητής και η ομάδα του πάνω στις πρακτικές διοικητικών συμβουλίων περισσοτέρων από 20.000 οργανισμών σε 41 χώρες.

    Το Πρόγραμμα διαιρείται σε 3 μέρη (stages) – το Certificate, το Diploma και το Masters – το κάθε ένα από τα οποία αποτελείται από τρία modules.

    Η παρακολούθηση κάθε μέρους (stage) περιλαμβάνει 6 εντατικές μέρες στο Campus (Greenfields, UK) και άλλους οκτώ μήνες part-time παρακολούθησης και συμμετοχής με αναλύσεις και case studies. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση της επαγγελματικότητας των πρακτικών των διοικητικών συμβουλίων παγκοσμίως και αναπτύσσει τις ικανότητες των μελών ΔΣ προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα σύγχρονα πολύπλοκα προβλήματα της αγοράς.

    «Η νέα και αποκλειστική αυτή συνεργασία μας με το Henley Business School τιμά το CEO Clubs Greece και αναγνωρίζει τη συνεισφορά μας και τις συνεχείς πρωτοβουλίες μας για περισσότερο από μία δεκαετία στον τομέα της ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων στην Ελλάδα σήμερα», σημειώνει η κα Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Club.

    «Τα μέλη μας μπορούν να νιώθουν σίγουρα ότι εργαζόμαστε συνεχώς προκειμένου να τους εξασφαλίζουμε πρόσβαση στα πιο καινοτόμα προγράμματα ανάπτυξης και στις θεματικές που καθορίζουν την ανταγωνιστικότητά τους τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο του οργανισμού του οποίου ηγούνται, έτσι ώστε να βρίσκονται πάντα σε θέση ισχύος, ανεξαρτήτως των όποιων κλυδωνισμών αντιμετωπίζουμε».



    ΣΧΟΛΙΑ