• Δελτία Τύπου

    22ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum: Ψηφιακό συνέδριο για την οικονομία και τις επενδύσεις

    • NewsRoom


    Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το «22nd Capital Link Invest in Greece» Forum: «Greece – Looking Ahead With Confidence» ως ψηφιακό συνέδριο, σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και μεγάλες Διεθνείς Τράπεζες και Οργανισμούς.

    Πρόκειται για ένα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες.

    Το Capital Link Invest in Greece Forum μέσα από την πορεία των 22 συναπτών ετών που διοργανώνεται, έχει επιδοθεί σε συστηματική προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

    Η προσέλκυση επενδύσεων είναι κρίσιμης σημασίας για την επανέναρξη της οικονομίας. Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σχετικά με τις 12 πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «12 βήματα αυτοπεποίθησης», και «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας», το Capital Link Invest in Greece Forum πραγματοποιείται στη κατάλληλη χρονική στιγμή για να μεταδώσει αυτό το μήνυμα σε ένα ευρύτερο και ιδιαίτερα στοχευμένο κοινό, να ενισχύσει το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

    Σε διάρκεια 2 ημερών, με 31 Ενότητες και 107 Ομιλητές, το Συνέδριο θα προβάλλει επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες σε κύριους κλάδους και τομείς της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για τη στροφή της οικονομίας σε ένα νέο, βιώσιμο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα του αύριο. Μίας οικονομίας με αυτοπεποίθηση: παραγωγικής, τεχνολογικά προηγμένης, καινοτόμου, εξωστρεφούς, έξυπνης και ανταγωνιστικής, γεγονός το οποίο διέψευσε τους απαισιόδοξους και προσέλκυσε την αναγνώριση των Ευρωπαίων εταίρων μας και τους επαίνους τους.

    Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο, είναι απαραίτητη η εγγραφή.

    Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

    Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, 2020, θα διεξαχθεί σε ψηφιακή μορφή ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ελλάδος– Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης», κατά τη διάρκεια της οποίας οι Ελληνικών συμφερόντων εταιρίες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα χτυπήσουν το «Closing Bell – καμπανάκι της λήξης των εργασιών» της Τρίτης, 15 Δεκεμβρίου, 2020, του NYSE-New York Stock Exchange. Η τελετή θα αναμεταδοθεί ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των Ηνωμένων Πολιτειών και του εξωτερικού και αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    ONE-ON-ONE συναντήσεις σε Ψηφιακή μορφή

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Συνέδριο θα παρέχει στους ξένους επενδυτές εκτεταμένη δυνατότητα επαφών μέσω one-on-one συναντήσεων με εισηγμένες και μη εταιρείες, καθώς επίσης και με τα μέλη της Ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που στη παρούσα συγκυρία θα πραγματοποιηθούν μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας.

    Η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα απαρτίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης, καθώς και από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες της αγοράς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στους Αμερικάνους Επενδυτές τις εξελίξεις και τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην Ελληνική Οικονομία καθώς και τις ευκαιρίες του μέλλοντος. Στο Συνέδριο επίσης θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες επενδυτικές Τράπεζες οι οποίες υποστηρίζουν το Συνέδριο, καθώς και άλλοι εμπειρογνώμονες της αγοράς.

    Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

    -Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που θα απευθύνει το μήνυμα της Κυβέρνησης προς τους Επενδυτές

    -Το Συνέδριο ανοίγουν η Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ κα. Αλέξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt.

    Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσουν:

    · O κ. John Paulson, President & Portfolio Manager – Paulson & Co.

    · O κυβερνητικός εκπρόσωπος ΗΠΑ κ. Matthew Palmer, Deputy Assistant Secretary, European and Eurasian Affairs, U.S. Department of State

    Στο φετινό Συνέδριο ο κάθε υπουργός θα κάνει μια ομιλία για τον τομέα του και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάνελ με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών, τόσο Ελληνικών, όσο και Αμερικανικών που επενδύουν στην Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ