• Δελτία Τύπου

    10 χρόνια Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

    • NewsRoom
    ιατρικο αθηνων

    Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών


    Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη επέμβαση ρομποτικής χειρουργικής που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σηματοδοτώντας την αφετηρία μίας νέας εποχής για την Ιατρική στη χώρα, με εξαιρετικά επιστημονικά αποτελέσματα και σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς.

    Η επαναστατική αυτή μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, Επιστημονικό Διευθυντή και Διευθυντή Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, επισφραγίζοντας τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να επενδύει διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής και στην επιστημονική πρωτοπορία και καινοτομία.

    Σε αυτό το διάστημα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης και η ομάδα του πραγματοποίησαν περισσότερες από 1.500 ρομποτικές επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, ουρολογίας, γυναικολογίας και παιδοχειρουργικής. Παράλληλα, σημείωσαν παγκόσμιες πρωτιές, όπως οι πρώτες επεμβάσεις ρομποτικής χολοκυστεκτομής μίας τομής, ρομποτικής θολοπλαστικής μίας τομής, αφαίρεσης κύστεως νεφρού μίας τομής και υστερεκτομής μίας τομής καθώς και παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομής Whipple. Παράλληλα, ο Δρ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πολλές επιστημονικές ομάδες ως επίσημος εκπαιδευτής ρομποτικής σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Σερβία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ συμμετείχε και σε επίσημα σεμινάρια μέσω διαδικτύου.

    Με όραμα να αναδειχτεί σε «καταλύτη» των εξελίξεων στο χώρο της υγείας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέκτησε πριν 10 χρόνια το πρώτο σύστημα τηλε-Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci στην Ελλάδα – μία στρατηγική επένδυση που άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Με συνεχείς επενδύσεις, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών διαθέτει πλέον την πιο σύγχρονη ρομποτική τεχνολογία στις κλινικές του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών διαθέτει αποκλειστικά στην Ελλάδα τη μονάδα Single Site, που καθιστά δυνατές τις ρομποτικές επεμβάσεις μέσω μίας τομής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Single Site αποτέλεσε διεθνή πρωτοπορία της Ομάδας Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στην εμπειρία της οποίας βασίστηκε η εφαρμογή της τεχνικής από αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές επιστημονικές ομάδες.

    Ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Καθηγητής Χειρουργικής στο Ohio State University, Επιστημονικός Διευθυντής και Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας συμπληρώνει δέκα χρόνια εφαρμογής του πιο φιλόδοξου και καινοτόμου προγράμματος του 21ου αιώνα στο χώρο της χειρουργικής, που εισήγαγε πρώτος στην Ελλάδα ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος συνεχίζει να μας παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε αυτήν την αεροδιαστημική ρομποτική τεχνολογία, επιτρέποντάς μας να πρωτοπορούμε διεθνώς και να αισθανόμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε το καλύτερο στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, μετρώντας χιλιάδες επιτυχημένες επεμβάσεις και σημαντικές βραβεύσεις σε διεθνή συνέδρια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ιατρικό Περιστερίου: Δωρεάν προσφορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θυρεοειδής: Ποια διατροφή βοηθά στην καλή λειτουργία του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ