• Portraits.gr

    Ο χρονογράφος της Porsche Design που κυκλοφορεί μαζί με τη νέα Porsche 992

    • Contributor


    Η Porsche 911 υπάρχει, σε διάφορες εκδοχές, εδώ και 55 χρόνια, από το 1963. Και μολονότι πολλά έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, κάποια βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου παραμένουν αμετάβλητα. Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και η Porsche Design για τα ρολόγια της, αν και προφανώς τα ρολόγια δεν είναι το ίδιο με τα αυτοκίνητα, και χρειάζονται μία μεγαλύτερη ποικιλία και διαφοροποίηση.

    Τα ρολόγια της Porsche Design τα αναγνωρίζει κανείς με την πρώτη ματιά, και αυτό ισχύει και για τον χρονογράφο Timeless Machine, ο οποίος κυκλοφορεί μαζί με την όγδοη εκδοχή της Porsche 911, την 992.

    Έναν χρονογράφο πιστό στη σχεδιαστική λογική που χαρακτηρίζει παραδοσιακά την εταιρεία, με μονοχρωμία (μαύρο με προσεγμένες κόκκινες λεπτομέρειες) και μινιμαλιστικές φόρμες και με κάσα διαμέτρου 42 χιλιοστών και πάχους 14 χιλιοστών και ενσωματωμένο λουράκι.

    Το Timeless Design αντλεί πολλά στοιχεία από τον πρώτο χρονογράφο Porsche Design του 1972 και από άλλα παλαιότερα ρολόγια της εταιρείας, όταν πολλοί θεωρούσαν πως τα ρολόγια αυτά απευθύνονταν σε όσους είχαν και αυτοκίνητο Porsche για μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία.

    Έκτοτε, πολλά από τα ρολόγια της Porsche Design εξελίχθηκαν σε αγαπημένα των συλλεκτών. Και δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και με το Timeless Design, καθώς έχει ένα δικό του, ξεχωριστό ύφος με μοντέρνα και θελκτική όψη που συνδυάζει διαφορετικές φόρμες για να αποδώσει ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

    Τα βασικά

    Μάρκα: Porsche Design
    Μοντέλο: 911 Chronograph Timeless Machine Limited Edition
    Διάμετρος: 42 mm
    Πάχος: 14,9 mm
    Υλικό κάσας: Τιτάνιο
    Χρώμα καντράνΜαύρο
    ΦωτισμόςΔείκτες και ενδείξεις
    Αντοχή στο νερό: 10 bar/100 μέτρα
    Λουράκι/μπρασελέΔέρμα Porsche

    Ο μηχανισμός

    Καλίμπρα: Valjoux/ETA 7750
    ΛειτουργίεςΏρες, λεπτά, δευτερόλεπτα, χρονογράφος με “δείκτη λειτουργίας”
    Διάμετρος: 30 mm
    Πάχος: 7,9 mm
    Συχνότητα: 4 Hz (28.800 vph)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ρολόι που θα σας κάνει να δείτε με άλλο μάτι την Tudor

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το Longines Avigation Watch Type A-7 USA Limited Edition

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Η καινοτομία που φέρνει το Superocean Héritage II Chronograph 44 Outerknown της Breitling



    ΣΧΟΛΙΑ