• Portraits.gr

    Η Longines εμπνέεται ξανά από το παρελθόν της


    Τα τελευταία χρόνια η Longines ψάχνει στα αρχεία της για λεπτομέρειες από το παρελθόν που μπορούν να φανούν χρήσιμες στη σύγχρονη σειρά ρολογιών Heritage. Η εταιρεία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι έχει την ικανότητα να δημιουργεί όμορφες επανεκδόσεις και να αποτίει φόρο τιμής σε παλαιότερα μοντέλα της, παράγοντας παράλληλα ρολόγια που μπορούν να σταθούν στη σύγχρονη εποχή.

    Την τάση αυτή συνεχίζει η Longines με τα δύο νέα μοντέλα της, Flagship Heritage και Heritage 1832. Αμφότερα συνδυάζουν τη λεπτότητα, την ιστορία και την αξία με τρόπο που μόνο μία εταιρεία σαν τη Longines θα μπορούσε να το κάνει.

    Το Flagship, που σημαίνει «ναυαρχίδα», είναι πράγματι ένα ρολόι που, όπως η ναυαρχίδα ενός στόλου, αποπνέει σεβασμό. Το αρχικό μοντέλο κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και ξεχώρισε από την αρχή ανάμεσα στα άλλα.

    Η διάταξη του καντράν στο Flagship Heritage είναι αρκετά ασυνήθιστη, με έναν μικρό δείκτη για τα δευτερόλεπτα στο κάτω μέρος του (όπως και το αυθεντικό Flagship), και ακριβώς από κάτω του την ένδειξη της ημερομηνίας. Αν και το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, το ρολόι παραμένει ισορροπημένο και οπτικά ευχάριστο, διατηρώντας τον vintage σχεδιασμό του, αλλά και προσθέτοντας την πρακτική ευκολία που προσφέρει η ένδειξη της ημερομηνίας. Είναι αυτό ακριβώς που θα ήθελε κανείς από ένα σύγχρονο, διακριτικό ρολόι, όπως αναφέρει το Hodinkee.

    Από την άλλη, το Heritage 1832 διακρίνεται για το μινιμαλιστικό του καντράν, τους αστραφτερούς δείκτες και τις ενδείξεις του, καθώς και για το όμορφο κροκό λουρί του. Με την πρώτη ματιά μοιάζει με ένα ρολόι που θα κυκλοφορούσε η Longines πριν από 60 χρόνια, και θα έλεγε κανείς ότι ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία της Longines εδώ και δεκαετίες σε ένα ρολόι.

    Το Heritage 1832, με έμφαση στην υψηλή αισθητική. Είναι το ρολόι που θα μπορούσε να φτιάξει η Longines το 1955, αλλά το έφτιαξε το 2019. Και άξιζε η αναμονή.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι και τα δύο ρολόγια κοστολογούνται κάτω από τα 2.000 δολάρια (1.675 δολάρια το Flagship Heritage, 1.850 δολάρια το Heritage 1832).



    ΣΧΟΛΙΑ