• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

    Δημοσκόπηση


    Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφων επί των έγκυρων.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25  3,5%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 9%.

    Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ προηγείται με 13 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα η ΝΔ  συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25  3,5%.

    Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ βρίσκεται στο 75% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 65%.

    Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 42% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Το ποσοστό που απάντησαν «Κανένας από τους δύο» ανέρχεται στο 30%.

    Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για κατηγορίες εργαζομένων σε επαγγέλματα με επαφή με πολύ κόσμο τάσσεται το 65% των πολιτών. Το 49% απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Τα ποσοστά των πολιτών που τάσσονται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι υψηλότερα στους πολίτες που έχουν κάνει την πρώτη ή και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή έχουν προγραμματισμένο ραντεβού.

    Δημοσκόπηση Pulse: Στις 14 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ

    Υπέρ  του εμβολιασμού τάσσονται πάνω από τους 7 στους 10 πολίτες, με το 72% να δηλώνει πως θα κάνει σίγουρα το εμβόλιο. Από τους υπόλοιπους που διστάζουν για το εμβόλιο, το 36% δήλωσε “σίγουρα όχι”, το 21% “μάλλον όχι”, το 26% “μάλλον ναι” και το 14% μάλλον ναι».

    Το 60% των ερωτηθέντων απαντάει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις μεταλλάξεις, ενώ το 19% που δηλώνει ότι ανησυχεί από λίγο έως καθόλου. Μάλιστα περισσότερο ανησυχούν όσοι έχουν κάνει ή έχουν προγραμματίσει να κάνουν εμβόλιο, ενώ περισσότερο αδιάφοροι δηλώνουν όσοι δεν προγραμματίζουν να κάνουν εμβόλιο.

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για αμιγώς για εμβολιασμένους και μεικτούς κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, το 52% δηλώνει ότι εφόσον έχει τη δυνατότητα επιλογής θα προτιμήσει έναν κατάστημα μόνο για εμβολιασμένους χωρίς περιορισμούς.

    Ανάλογα με την ηλικία, οι 60 ετών και άνω να τάσσονται υπέρ των κλειστών χώρων μόνο για εμβολιασμένους σε ποσοστό 57%. Οι 30-44 ετών είναι υπέρ των μικτών χώρων σε ποσοστό 31% έναντι 28% που “ψηφίζουν” αμιγείς χώρους και οι 17-29 ετών προτιμούν τους μικρούς χώρους σε ποσοστό 30%.

    Τέλος, χώρους μόνο για εμβολιασμένους “ψηφίζουν” σε ποσοστό 52% όσοι έχουν κάνει μία ή δύο δόσεις του εμβολίου. Αντίθετα, το 40% όσων έχουν προγραμματισμένο ραντεβού τάσσονται υπέρ των μικτών χώρων ψυχαγωγίας και το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 51% για όσους δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβόλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ