• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Interview: Στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    ψηφοφόρος ρίχνει ψήφο σε κάλπη


    Στις 17,1 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW που διενεργήθηκε μεταξύ 15 και 17 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,9%, το ΚΚΕ 5,2%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0% και το ΜεΡΑ25 3,4%.

    Ένας στους δύο πολίτες (52%) εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της πανδημίας  και της οικονομίας (ποσοστό 50%). Παράλληλα το 51% εμπιστεύεται ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι 23% τον Αλέξη Τσίπρα.

    Σε ερώτηση περί των πλέον αποτελεσματικών υπουργών, πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι: Κ. Χατζηδάκης (7,5%), Κ. Πιερρακάκης (7,3%), Άδωνις Γεωργιάδης (7,1%), Χ. Σταϊκούρας (6,8%) και Μ. Βορίδης (6,1%) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6%), ο Κ. Σκρέκας (5,7%), η Ν. Κεραμέως (4,7%) και ο Ν. Μηταράκης (4%).

    Για τα εθνικά θέματα, οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο της Ελλάδας τις ΗΠΑ του νέου προέδρου Τζο Μπάιντεν (38%), ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

    Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72% των πολιτών δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί.



    ΣΧΟΛΙΑ