• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Interview: Στις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    ψηφοφόρος ρίχνει ψήφο σε κάλπη


    Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Interview, η οποία παρουσιάστηκε στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η  ΝΔ συγκεντρώνει  37%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 7,1%, ΚΚΕ με 5,6%, Ελληνική Λύση με 5,1% και ΜέΡΑ25 με 3,7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψήφιζε το 8,1%, ενώ αναποφάσιστοι είναι περίπου ένας στους δέκα.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μπροστά με διαφορά στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς συγκεντρώνει το 50% των απαντήσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 22%, ενώ «κανέναν» απαντά το 28%.

    Στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργών, η κατάταξη σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι οι: Β. Κικίλιας (7,4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7,3), και Α. Γεωργιάδης (7,1) , Μ. Βορίδης (6,7),  Μ. Χρυσοχοΐδης (6,5),  Χ. Θεοχάρης (6), ο Ν. Μηταράκης (5,9) και η Ν. Κεραμέως (5,8).

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

    Οι πολίτες σε ποσοστό 95% δείχνουν ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση). Εξ όσων εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες. Εξάλλου το 59% των ερωτηθέντων λέει «ναι» στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων

    Υπέρ της θέσπισης του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού εμφανίζεται το 66% των ερωτηθέντων καθώς και της άρσης της πατέντας των εμβολίων (58%).



    ΣΧΟΛΙΑ