• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Alco: Στο 9,2% το προβάδισμα της ΝΔ


    Προβάδισμα  9,2 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Open Tv «Open Mind» με την Έλλη Στάη.  Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ηλικίας από 17 και πάνω σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ  ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική.

    Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,5%, (29,8% και 21,3% αντίστοιχα) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων. Στο 13,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων.

    Με αναγωγή στα έγκυρα, η διαφορά αυξάνεται στο 9,2%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 32,4% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 6,5% το ΚΙΝΑΛ, στο 4,8% το ΚΚΕ, στο 2,8% η ΧΑ και στο 3,5% η ΜέΡΑ25, με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να πιάνει το όριο του 3%.

    Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 83%, ενώ της Νέας Δημοκρατίας φτάνει το 89%.

    Το 50% εκτιμά ότι πρέπει να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου. Την ίδια ώρα το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 44% εμφανίζεται ανήσυχο για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

    Το 55% των ερωτηθέντων ανησυχεί για επεισόδιο ή ατύχημα στο Αιγαίο, λόγω της αυξημένης προκλητικότητας στο Αιγαίο.

    Ακόμη το 30% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειας θα βελτιωθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ το 19% εκτιμά ότι θα υπάρξει βελτίωση με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπρόσθετα το 34% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 26% τον Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ