• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για τον εμβολιασμό

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Διαφορά 15,1 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ALCO η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του έναντι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς αυτή από 42% τον περασμένο Δεκέμβριο αυξάνεται στο 45%, σε αντίθεση με την εμπιστοσύνη των πολιτών στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ όπου από το 23% μειώνεται στο 21%.

    Παράλληλα αυξάνεται το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας από 40% τον Δεκέμβριο στο 43% τον Ιανουάριο. Αντίθετα ένα 48% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο από τα μέτρα.

    Σχετικά με τον εμβολιασμό, η πλειοψηφία (62%) κρίνει αρνητικά την προτεραιότητα που δόθηκε σε κατά τις πρώτες ημέρες του εμβολιασμού σε αξιωματούχους της κυβέρνησης που κρίθηκαν αναγκαίοι για τη σωστή λειτουργία του κράτους. Μάλιστα η πλειοψηφία δηλώνει (43%) δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένη από τον σχεδιασμό και υλοποίηση της εμβολιαστικής εκστρατείας, με το 36% να δηλώνει ικανοποιημένο και το 21% να μην απαντά.

    Πάντως, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνει πως θα εμβολιαστεί αμέσως αυξάνεται σε σχέση με τον Δεκέμβριο από το 33% στο 48%, ενώ  31% δηλώνει πως θα περιμένει μερικούς μήνες. Το ποσοστό που δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί μειώνεται στο 17%.

    Το 60% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως η κυβέρνηση κινείται σε αυτή τη φάση της πανδημίας ακολουθώντας τα δεδομένα, ενώ το 32% θεωρεί πως κινείται με οργανωμένο σχέδιο. Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης το 41% εμφανίζεται ικανοποιημένο ενώ το 45% διαφωνεί.

    Σχετικά με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το 44% υποστηρίζει πως θα έπρεπε να γίνουν «περισσότερες» αλλαγές ενώ το 18% αναφέρει πως έγιναν οι «σωστές». Ένα μεγάλο ποσοστό αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση.



    ΣΧΟΛΙΑ