Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για εγκληματικότητα και περιοριστικά μέτρα

  • NewsRoom
μητσοτάκης τσιπρας


Διψήφιο προβάδισμα 13,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, η ΝΔ  προηγείται στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων με 37,4% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί με 5,9% το Κίνημα Αλλαγής, 5,6% το ΚΚΕ, 4,2% η Ελληνική Λύση, 2,9% το ΜέΡΑ25 και 1,4% η Πλεύση Ελευθερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 20 ποσοστιαίες μονάδες του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% έναντι 23% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 29% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το 36% θεωρεί πως η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με πριν 3 χρόνια, το 35% ίδια και το 23% καλύετερη.

Παράλληλα, το 56% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, έναντι 32% που απαντά θετικά.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων με self test, to 65% θεωρεί σωστή την απόφαση έναντι 24% που τη θεωρεί λανθασμένη, ενώ το 81% των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, με το 12% να θεωρεί πως θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.

 

Το 62% θεωρεί επίσης πως θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα, έναντι 29% που θεωρεί πως δεν θα πρέπει να επιτραπούν.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η ικανοποίηση των πολιτών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, με το 55% να δηλώνει ευχαριστημένο έναντι 35% που έχει αρνητική άποψη. Ωστόσο το 51% δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένο με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας έναντι 40% που δηλώνει ευχαριστημένο.

Τέλος στην «ερώτηση του κοινού», το 64% δηλώνει πως οι πρόσφατες αποφάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων επηρεάστηκαν από τις επιθυμίες της κυβέρνησης για άνοιγμα των δραστηριοτήτων, έναντι 20% που θεωρεί πως δεν επηρεεάστηκαν.


ΣΧΟΛΙΑ