• Πολιτισμός

    Μόνικα Μπελούτσι όπως Μαρία Κάλλας – Στο Ηρώδειο για μία παράσταση η Ιταλίδα σταρ

    • Μαρία Θερμού


    Την μεγάλη Ελληνίδα ντίβα της όπερας, την Μαρία Κάλλας φυσικά, πρόκειται να ερμηνεύσει στο Ηρώδειο μία σύγχρονη σταρ, διάσημη και για την εξαιρετική καλλονή της, η Μόνικα Μπελούτσι. Η Ιταλίδα ηθοποιός θα εμφανισθεί για μία μόνον παράσταση, στις 21 Σεπτεμβρίου, ερμηνεύοντας έναν μονόλογο, που είναι βασισμένος σε αδημοσίευτα κείμενα _επιστολές και σημειώσεις_ της Μαρίας Κάλλας.

    Πρόκειται για την ίδια παράσταση που με τον τίτλο «Maria Callas, Lettres et Mémoires», είχε παρουσιαστεί τον περασμένο χειμώνα από τον Νοέμβριο ως τον Δεκέμβριο στο Studio Marigny, στην καρδιά του Παρισιού. Να σημειωθεί, ότι τα κείμενα αυτά είχαν συλλεχθεί από τον Τομ Γουλφ – σκηνοθέτη της ταινίας «Maria by Callas».

    Η πρόταση για την παράσταση εγκρίθηκε χθες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, το οποίο παράλληλα ενέκρινε και άλλες εκδηλώσεις στο Ηρώδειο ως το τέλος του καλοκαιριού αλλά και τον Σεπτέμβρη. Σημειώνονται μάλιστα ιδιαίτερα η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ, εμφανίσεις των Μπαλέτων Μπολσόι και των Μαριίνσκι αλλά και η συναυλία των Tiger Lillies, συχνών.

    Από ελληνικής πλευράς εξάλλου σημειώνονται η συναυλία αφιέρωμα στην Μαρινέλλα με τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Άλκηστη Πρωτοψάντη και τον Μάριο Φραγκούλη, η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη και μια εξαιρετική σύμπραξη, αυτή της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίου με τον Σάκη Ρουβά. Ανατρεπτική θα είναι και η εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε μια συναυλία-σύνδεση της συμφωνικής μουσικής με την ροκ.

    Γενικότερα πάντως οι φετινές εκδηλώσεις στο Ηρώδειο είναι κατά πολύ λιγότερες από άλλες χρονιές, όταν οι παραγωγοί διαγκωνίζονταν προκειμένου να βρουν ημερομηνίες. Αιτία φυσικά, ο περιορισμός του αριθμού των θέσεων λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, που καθιστά για πολλούς ασύμφορες τις παραγωγές.



    ΣΧΟΛΙΑ