• Πολιτισμός

    Katerine Duska και Leon of Athens ζωντανά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ


    Katerine Duska και Leon of Athens παρουσιάζει η διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music, την Παρασκευή 22 Μαΐου ζωντανά από τον Φάρο του Κέντρου.

    Η Katerine Duska και ο Leon of Athens (που έχουν ξεχωρίσει στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή σκηνή) έρχονται και πάλι στο ΚΠΙΣΝ μετά τις εμφανίσεις τους το 2016 στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife (ενώ ο Leon of Athens είχε εμφανιστεί και το 2017 στο πλαίσιο της σειράς Music Escapades).

    Η συνεργασία τους ξεκίνησε με το τραγούδι Better Love, που συνέθεσαν με τον σκωτσέζο τραγουδοποιό Ντέιβιντ Σνέντον (David Sneddon) με τον οποίο η Katerine Duska εκπροσώπησε την Ελλάδα στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision.

    Ακολούθησε το ντουέτο Άνεμος με ελληνικό στίχο, που κατέκτησε σταθερή θέση στα playlists των ραδιοφώνων φτάνοντας στο τοπ τρία του ελληνικού Spotify. Επιτυχία γνώρισαν και οι πρόσφατες κυκλοφορίες τους Sanctuary και Communication.

    Οι δύο τραγουδοποιοί συναντιούνται στο ΚΠΙΣΝ για μια σπάνια μουσική εμφάνιση, παρασύροντάς μας σε μια stripped down συναυλία με αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία, καθώς και διασκευές κομματιών που τους έχουν εμπνεύσει.

    Η τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Katerine Duska πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του One In A Million και τη διασκευή του Do I Wanna Know των Arctic Monkeys, η οποία σημείωσε ρεκόρ προβολών στο YouTube. To 2015 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της Embodiment με δική της μουσική και στίχους.

    H Katerine Duska στην αγγλόφωνη μουσικής σκηνή ξεχωρίζει για τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής της που παραπέμπει στις «μαύρες» φωνές του παρελθόντος. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της αποκαλύπτει τις indie-pop, neo-soul και soulful pop αναφορές της. Παράλληλα η σκηνική της παρουσία εντυπωσιάζει. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι LP, Albin Lee Meldau, Tom Baxter, Yasmine Hamdan, Oddisee, Kadebostany και έχει εμφανιστεί σε μεγάλες σκηνές στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Ο Leon of Athens μας γοήτευσε το νεανικό κοινό με τον πρώτο προσωπικό του δίσκο Futrue (2011). Δύο χρόνια αργότερα με το δίσκο Global, ο Leon απέσπασε εξαιρετικές κριτικές (Guardian, New York Times BBC) και πραγματοποίησε περιοδείες σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις.

    L;eon of Athens (φωτό Νίκος Αλιάγας)

    Ακολούθησαν ο δίσκος Xenos σε παραγωγή του Ντέιβιντ Κόστεν (David Kosten, Bat for Lashes). Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Λάνθιμο ο οποίος σκηνοθέτησε το βίντεο για το Baby Asteroid ενώ έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ (South by Southwest, Firefly Music Festival, Okeechobee και Summerfest).

    Η πολυχρωμία του ήχου του, η εικονοπλαστική στιχουργική του, η γνησιότητα της έμπνευσής του, τον έχουν αναδείξει ως έναν από τους πιο αξιοσημείωτους τραγουδοποιούς που έχει εξάγει η εγχώρια παραγωγή.

    Οι LIVE συναυλίες της Παρασκευής προστίθενται σε αυτές του Σαββάτου ώστε να απευθύνονται ειδικότερα στο νεανικό κοινό. Η σειρά #snfccAtHome: music χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχει φιλοξενήσει συναυλίες της Δήμητρα Γαλάνη, του Σταύρου Λάντσια και του Theodore. Η σειρά #snfccAtHome: music, όπως και όλο το ψηφιακό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

    Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/DuskaLeon, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Παρασκευή 22/05 στις 21.00.



    ΣΧΟΛΙΑ