• Πολιτισμός

    Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

    • NewsRoom

    Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη, θαλπωρή, ξεγνοιασιά… Χαρακτηριστικά συνδεδεμένα με την παιδικότητα και την παιδική ηλικία. Κάθε εποχή του χρόνου, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλη την οικογένεια Ειδικά, όμως, για την περίοδο των εορτών στον «Ελληνικό Κόσμο» μπορούμε να βρούμε ένα σωρό δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

    Ξεκινώντας από τα ειδικά σχεδιασμένα χριστουγεννιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέχρι τις συναρπαστικές εκθέσεις και, φυσικά, τη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και γιορτινή διάθεση.

     

    Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

    Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

    «Γύρο του Κόσμου σε 70 λεπτά» στο οποίο πραγματοποιούν ένα συναρπαστικό ταξίδι στα μέρη του κόσμου τα Χριστούγεννα και παρατηρούν πώς περνούν τις γιορτινές ημέρες τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη (Σάββατο 10 Δεκεμβρίου), ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα ξωτικά του Αϊ- Βασίλη και τον βοηθούν να βρει τον σάκο με τα δώρα που έχει χάσει (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου), μπλέκουν σε Χριστουγεννιάτικους μπελάδες με τους κατοίκους της Ζυμαροχώρας (Κυριακή 18, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου), τρυπώνουν στον στο μαγικό κόσμο των ξωτικών με φαντασία, κέφι και δημιουργική διάθεση και βάζουν μπρος το εργαστήρι παιχνιδιών (Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου), ασχολούνται με Πρωτοχρονιάτικα Σοκολατομαγειρέματα και δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα στο εργαστήρι «Μικροί αρωματοποιοί» (Κυριακή 8 Ιανουαρίου).

    Για τον αναλυτικό κατάλογο όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και για κρατήσεις θέσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://tickets.hellenic-cosmos.gr.

    Εντυπωσιακά προγράμματα Εικονικής Πραγματικότητας
    Με είκοσι, και πλέον, χρόνια ενεργούς δράσης στον χώρο των νέων τεχνολογιών, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει δημιουργήσει στον «Ελληνικό Κόσμος» πολλά συστήματα και παραγωγές Εικονικής Πραγματικότητας. Από την εμβληματική «Θόλο», την «Κιβωτό» και τον «Εικονικό Κινηματογράφο», στα νεότερα τεχνολογικά επιτεύγματα, το κοινό μπορεί να βρει στον «Ελληνικό Κόσμο» πληθώρα AR/VR εφαρμογών όπως ατομικούς σταθμούς με κάσκες εικονικής πραγματικότητας, προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods) εργαστήριο VR (Virtual Reality Lab) και άλλα.

     

    Χριστούγεννα στο ΙΜΕ

     

    «Θόλος», το υπερσυγχρονο Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
    Η ΘΟΛΟΣ Εικονικής Πραγματικότητας του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» λειτουργεί με ανανεωμένα συστήματα εικονικής πραγματικότητας, τα οποία θα προσφέρουν στους θεατές μία αξεπέραστη εμπειρία! Ταξιδεύουμε, λοιπόν, με αφετηρία τη «ΘΟΛΟ», το νούμερο ένα θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας στη χώρα, στον χώρο και τον χρόνο, σε μνημεία και τόπους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, βιώνοντας μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΟΛΟΥ
    Διαδραστικές περιηγήσεις σε αρχαίες πόλεις και εμβληματικά μνημεία, καθώς και συναρπαστικές τρισδιάστατες ταινίες:
    «Αγία Σοφία, 1500 Χρόνια Ιστορίας»
    «Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία»
    «Περιήγηση στην Αρχαία Μίλητο»
    «Διαδραστική Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών»
    «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη της Εποχής του Περικλή»
    «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων»
    «Δαρβίνος – Το Μυστήριο της Φύσης»
    «Ταξίδι στον Κόσμο των Δεινοσαύρων»

    Σύντομα και με τη νέα διαδραστική εικονική περιήγηση στους Δελφούς!

    Για τις ημέρες και ώρες προβολών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.tholos254.gr
    Τέλος, στον «Ελληνικό Κόσμο» λειτουργούν εντυπωσιακές περιοδικές εκθέσεις όπως το Planet Physics, η πιο εντυπωσιακή και συναρπαστική έκθεση Φυσικής στην Ελλάδα, η οποία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον «μαγικό» κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

    Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://hellenic-cosmos.gr/.

    Χριστούγεννα στο ΙΜΕ

    Ανακαλύψτε το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα εδώ