• Πολιτισμός

    Μπάμπης Πυλαρινός: Σημεία ονείρων στο Ατελιέ Πυλαρινός

    Μπάμπης Πυλαρινός: Σημεία ονείρων στο Ατελιέ Πυλαρινός

    Μπάμπης Πυλαρινός


    Ο Μπάμπης Πυλαρινός διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Σημεία ονείρων». Και αυτό διότι τα έργα του παρουσιάζονται εκεί όπου γεννιέται και η σύλληψη τους. Στο ίδιο του το ατελιέ.

    Ανοίγει λοιπόν στο κοινό το εργαστήριό του ο εικαστικός Μπάμπης Πυλαρινός και εκθέτει το σύνολο της νέας του δουλειάς.

    Πρόκειται για συλλογή 22 έργων ζωγραφικής. Αντλεί έμπνευση από το αχαρτογράφητο τοπίο των ονείρων. Πλούσιο σε συμβολισμούς, αποτελεί υλικό που αφηγείται κανείς στο πλαίσιο της ψυχανάλυσης για να φωτίσει το σκοτεινό δωμάτιο του Εαυτού.

    Εικονο-ποίηση ασυνειδήτου

    «Σημεία» στη γλώσσα της καινής διαθήκης σημαίνει θαύματα.

    Ο Μπάμπης Πυλαρινός προσκαλεί το θεατή να συμμετέχει στον αθέατο κόσμο του ασυνείδητου του, μέσα από τα όνειρα. Όνειρα που πολλές φορές χάνονται μέσα στη βουή της καθημερινότητας. Και ύστερα, κάποια στιγμή, ανασύρονται με ένα τυχαίο βίωμα.

    Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Τι άλλο είναι η ζωγραφική από τη δισδιάστατη εικονο-«ποίηση» του ασυνειδήτου του ζωγράφου, που είναι ευχής έργον αν είναι κομμάτι από το κοινό μας ασυνείδητο; Ένας τρόπος να στοχαστούμε μαζί πάνω στην τραγικότητα της ζωής. Αφορμή για συν-κίνηση και κοινωνία».

    Τα έργα έχουν ζωγραφιστεί ψηφιακά, σε υπολογιστή με γραφίδα, όπου, με μολύβι αντί για πινέλο, το αποτέλεσμα της κίνησης αποτυπώνεται στην οθόνη.

    Με αφορμή κάθε έργο, η ποιήτρια Νόνη Σταματέλου εμπνέεται και γράφει ένα πεζό ή ένα ποίημα το οποίο το συνοδεύει.

    Εξαίρεση αποτελεί το έργο «Είν΄ ο πατέρας μου γιατρέ» όπου έγινε το αντίθετο. Το ποίημα αποτέλεσε την αφορμή να δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο.

    Ποιος είναι ο Μπάμπης Πυλαρινός

    Γεννήθηκε  στην Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ζωγραφίζει, δημιουργεί υπαίθριες εγκαταστάσεις ζωγραφικής, εικονογραφεί βιβλία, δημιουργεί με τη ζωγραφική του ταινίες animation, αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες. Έργα του κοσμούν πολλά σχολικά βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διδάσκει βυζαντινή ζωγραφική μέσω διαδικτύου και διά ζώσης στην Αθήνα, στο Παρίσι και στη Ζάκυνθο στην Sommerakademie Griechenland (SOAK). Τα έργα του παρουσιάζονται στην Αθήνα στο ατελιέ του (Πλατεία Μητροπόλεως 11), στο Παρίσι (Rivoly 59 gallery, Melkert gallery, Desmos gallery) και στη Ζάκυνθο.

    Πληροφορίες

    «Σημεία ονείρων»

    Διάρκεια: 14-28 Μαϊου

    Mέρες και ώρες λειτουργίας:

    Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:30-20:30
    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10:30-14:30

    Atelier Pilarinos
    Πλατεία Μητροπόλεως 11 (Πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών)
    105 56 Αθήνα
    211 4076675
    www.pilarinos.gr
    [email protected]



    ΣΧΟΛΙΑ