• Πολιτική

    Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Βρετανία να ξεκαθαρίσει άμεσα τις προθέσεις της

    • NewsRoom
    Γιούνκερ

    Έφτασε η ώρα για την διαδοχή του Γιούνκερ


    Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων στο άκουσμα της απόρριψης της Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας, από τη Βουλή των Κοινοτήτων το βράδυ της Τρίτης.

    Με μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει: “Με λύπη παρακολουθώ απόψε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας” στο βρετανικό κοινοβούλιο.

    “Προτρέπω τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της όσο το δυνατόν συντομότερα. Ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει”.

    Επιπλέον, σε μια ανακοίνωση ο Γιούνκερ επισημαίνει ότι “ο κίνδυνος μιας άτακτης αποχώρησης της Βρετανίας έχει αυξηθεί” με την απόρριψη της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες από το βρετανικό κοινοβούλιο.

    Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε επίσης ότι δεν επιθυμεί ένα άτακτο Brexit επισημαίνοντας: “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται για να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί ότι η ΕΕ είναι πλήρως προετοιμασμένη”.

    Ο Ντόναλντ Τουσκ, με ανάρτησή του στο Twitter αναρωτήθηκε: Εάν μια συμφωνία δεν είναι δυνατή και κανένας δεν θέλει να μην υπάρχει συμφωνία, τότε ποιος θα έχει τελικά το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;

    Από την πλευρά του ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς διαμήνυσε ότι η συμφωνία μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών για το Brexit δεν επιδέχεται επαναδιαπραγμάτευσης.

    «Λυπάμαι για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης», έγραψε στο Twitter.

    Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε, μετά την απόρριψη της Συμφωνίας Αποχώρησης από το βρετανικό κοινοβούλιο, ότι η κυβέρνησή του «θα εγγυηθεί τα δικαιώματα των πολιτών της και θα υπερασπιστεί τις βελγικές εταιρείες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνετρίβη η Τερέζα Μέι – Με 432 «όχι» έναντι 202 «ναι» απορίφθηκε το σχέδιο της



    ΣΧΟΛΙΑ