ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η έλλειψη αλληλεγγύης κάνει την “Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο”, προειδοποίησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, σε μια δήλωση που διαβιβάστηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το ινστιτούτο που φέρει το όνομά του και το οποίο ίδρυσε.
“Το κλίμα που φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και η έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης κάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο”, εκτιμά ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Κομισιόν από το 1985 έως το 1995.
“Το μικρόβιο επανέρχεται”, προσθέτει αυτός ο μεγάλος υπέρμαχος της (ενωμένης) Ευρώπης, ο οποίος παρακολούθησε, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της Ένωσης και την απόκρισή της απέναντι στην πανδημία, ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης όπου εκδηλώθηκαν οι διαφορές ανάμεσα στους 27, ιδιαίτερα ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και εκείνες του Νότου.
Έχοντας αποχωρήσει από την πολιτική, ο Ζακ Ντελόρ, ηλικίας 94 ετών σήμερα, μιλάει δημόσια πολύ σπάνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Μικρή ανάκαμψη για τις τεχνολογικές μετοχές μετά το shell-off – Νέες απώλειες για τον Dow Jones
- Πετρέλαιο: Άνοδος καθώς κλιμακώνονται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι από Ρωσία έως Ιράν
- Καφές: «βουτιά» στις τιμές – Σε χαμηλό 2ετίας το κακάο με πτώση 6,4%
- Iνδία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε αστυνομικό τμήμα του Κασμίρ – Bίντεο