• Πολιτική

    Ζάεφ για Σκοπιανό: Μπορεί να έχουμε κοινά αποδεκτή λύση μέχρι τον Ιούνιο

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια


    Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε μετά τη συνάντησή του την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

    Ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

    «Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

    Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση περί χρήσης του ονόματος έναντι όλων και συνταγματικές αλλαγές.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προεργασίες για το τετ-α-τετ Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια – «Τα τελευταία μέτρα είναι τα πιο δύσκολα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα – Ζάεφ κρίνει το Σκοπιανό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπυράκη: Η ελληνική κυβέρνηση εγκαταλείπει προκαταβολικά τα όπλα της στο Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ