• Πολιτική

    Ζαχαράκη: Στιβαρή στεγαστική πολιτική για ευάλωτες ομάδες, για νέους και νέες

    Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

    Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας


    «Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα αποδεικνύει τη συνέπεια λόγων και πράξεων», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια.

    Ιδίως για τις διατάξεις του τομέα ευθύνης της, τις διατάξεις στεγαστικής πολιτικής, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι το υπουργείο δεσμεύεται για μια στιβαρή στεγαστική πολιτική, η οποία αφορά και τις ευάλωτες ομάδες και τις νέες και νέους της χώρας, με καινοτόμα και έξυπνα εργαλεία.

    Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, το νομοσχέδιο μεριμνά ώστε να διευρύνονται οι επιλογές για τους δικαιούχους, με την προσθήκη-διευκρίνιση για το εισόδημα, και με τις πρόνοιες για τα τετραγωνικά, ώστε και διαμερίσματα μεγαλύτερα να μπορούν να περιληφθούν στο πρόγραμμα. Σημαντική, χαρακτήρισε η υπουργός, και τη διευκρίνιση για την παλαιότητα.

    Ιδίως, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισήμανε ότι «μετά από 3,5 μήνες γίνονται εκταμιεύσεις».

    Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, η Σοφία Ζαχαράκη εξήγησε ότι το πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής θα υλοποιηθεί βασισμένο στο τετράπτυχο «περισσότεροι δικαιούχοι-περισσότερα διαμερίσματα-μικρότεροι χρόνοι αναμονής-διπλασιασμός του ποσού».

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή – «Πυρά» Χατζηδάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Γίνεστε και πάλι χορηγός του ΠΑΣΟΚ

    Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, γιατί καταψηφίζει το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ

    Φάμελλος: Η ΝΔ απέδειξε ότι το σχέδιο της είναι λίγοι να σωρεύουν υπερκέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ