Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

«Εγώ δεν μπορώ να προκαταλάβω πώς θα λειτουργήσει η ΕΘΑΑΕ, αλλά μας έχουν πει ότι μέσα στο Σεπτέμβριο και μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα έχει επιλυθεί» ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξη της στον Σκάι επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του mononews για το χρονοδιάγραμμα έγκρισης των προγραμμάτων Σπουδών των τριών μη κρατικών Πανεπιστημίων που οι άδειες τους ακυρώθηκαν από το ΣτΕ.

Πηγές του υπουργείου είχαν δηλώσει στο mononews, πως ο σχεδιασμός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αξιολογήσεις των προγραμμάτων σπουδών στις επανακαταθέσεις και των τριών πανεπιστημίων.

1

«Τα παιδιά τα οποία είναι να εγγραφούν (στα τρία Μη Κρατικά Πανεπιστήμια που αδειοδοτούνται εκ νέου), θα μπορέσουν να εγγραφούν όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση ότι έχουν επαναπιστοποιηθεί τα προγράμματα σπουδών», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Σοφία ζαχαράκη αποκαλύπτοντας μετά το χρονικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των προγραμμάτων σπουδών.

«Εμείς ως κυβέρνηση υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, κάνουμε ως διοίκηση, ως υπουργείο, -αλλά πάντα με σεβασμό και προς την εργασία της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), αλλά και τη συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)-, όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να θεραπευτούν οι λόγοι που αναφέρονται στο ΣτΕ. Εμείς θα φροντίσουμε με κάθε τρόπο να μην χαθεί η χρονιά» πρόσθεσε η κα. Ζαχαράκη.

Διαβάστε επίσης:

Μη Κρατικά Πανεπιστήμια: Στην τελική ευθεία η αξιολόγηση της αίτησης λειτουργίας του Ανατόλια από την ΕΘΑΑΕ

Ζαχαράκη στο mononews: Η ΕΘΑΑΕ εξειδικεύει το νέο πλαίσιο για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια

Βερβεσός στο mononews για την απόφαση του ΣτΕ: Πρόβλημα και για τα 7 Μη Κρατικά Πανεπιστήμια – Στη ρίζα η ίδια πράξη της ΕΘΑΑΕ