• Πολιτική

    Ξεκίνησαν τα παρατράγουδα: Η DW παρουσίασε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «Μακεδόνα» – «Δηλώνω Έλληνας, όχι Μακεδόνας» απάντησε


    Μόλις λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες, κι ενώ δεν έχει περάσει μια ημέρα από την καταψήφιση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, ξεκίνησαν ήδη τα παρατράγουδα με τη χρήση των όρων που προβλέπει η συμφωνία.

    Θύμα της έπεσε ο Βουλευτής Φλωρίνης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην αποκαλούμενη «Μακεδονική» έκδοση της Deutsche Welle. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σέλτσας είναι ο… μοναδικός βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο που δηλώνει… «Μακεδόνας»!

    Οι δηλώσεις Σέλτσα έγινα στην γλώσσα των Σκοπίων, που σύμφωνα με τη συμφωνία θα αποκαλείται «Μακεδονική», με τον κ. Σέλτσα να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι είναι πολύ χαρούμενος για τη συμφωνία επίλυσης του ονοματολογικού.

    Μόλις δημοσιοποιήθηκαν οι δηλώσεις του κ. Σέλτσα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, εξηγώντας πως οι δηλώσεις του μπορεί να έγιναν στη «Μακεδονική», την οποία γνωρίζει αλλά, ο ίδιος «είναι Έλληνας και δεν αισθάνεται Μακεδόνας».

    Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του SKAI



    ΣΧΟΛΙΑ