ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Μεσόγειο με κατεύθυνση την Αττάλεια βρίσκεται το τούρκικο πλοίο – γεωτρύπανο της Τουρκίας, “Πορθητής”, το οποίο έχει λάβει μεγάλη διαφήμιση από τη γείτονο, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί στο εσωτερικό της χώρας η ικανότητά της να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή – και μάλιστα, όπως τονίστηκε, σε βάθος 2.600 μέτρων.
Μιλώντας κατά την τελετή αναχώρησης του γεωτρύπανου, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανακοίνωσε ότι από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στη Μεσόγειο, ενώ ανέφερε ότι το όνομα “Πορθητής” δόθηκε προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός ευχήθηκε μια μέρα η Τουρκία να αναζητήσει πετρέλαιο και στο Αιγαίο και τη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Αναφερόμενος στους τουρκικούς σχεδιασμούς για τον “Πορθητή”, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι αυτό το καλοκαίρι θα γίνει η πρώτη γεώτρηση βάθους 2,600 μέτρων στα ανοιχτά της Αττάλειας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την πρώτη της γεώτρηση στη Μεσόγειο προανήγγειλε η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Energean: Πέντε παραγωγικές γεωτρήσεις στον Πρίνο το 2018
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί το «ψευδοκράτος»: Αν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις μας, θα έχουμε κρίση στην ΑΟΖ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΠΑΣΟΚ για GSI: Ζητά δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
- Κόντρα Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ: «Δεν είναι πόρισμα η γνωμοδότηση» του λέει η γραμματέας Διαφάνειας – Τι της απαντά
- Viohalco: Ισχυρό εξάμηνο με τζίρο €4,3 δισ. και EBITDA €446 εκατ. – Νέα ώθηση από καλώδια και μέταλλα
- Χαλκός: Μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό – Στο επίκεντρο δασμοί και Ορμούζ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.