• Πολιτική

    Βρούτσης: Θα σεβαστούμε απόλυτα τις αποφάσεις του ΣτΕ για το ασφαλιστικό σύστημα

    • NewsRoom

    Yπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης


    Έτοιμη να σεβαστεί απόλυτα τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

    Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον υπολογισμός των εισφορών για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων και το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων στις μεγάλες συντάξεις και στους συνταξιούχους με πολλά χρόνια εργασίας. Αντίθετα έκρινε συνταγματικό τον ΕΦΚΑ και την υπαγωγή σε αυτόν του συνόλου των εργαζομένων και των συνταξιούχων αλλά και τον επανυπολογισμό των συντάξεως με βάση την 31η Δεκεμβρίου 2014.

    Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης  Βρούτσης, έκανε λόγο για επιβεβαίωση της κριτικής που άσκησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε έτοιμος να οικοδομήσει πάνω στις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

    Αναλυτικά ο κ. Βρούτσης ανέφερε σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter:

    «Θα σεβαστούμε απόλυτα τις αποφάσεις του ΣτΕ. Επιβεβαιώνεται η κριτική μας όλα αυτά τα χρόνια στις πρόχειρες & ιδεοληπτικές αντιλήψεις τ ΣΥΡΙΖΑ που κρίνονται αντισυνταγματικές! Θα οικοδομήσουμε πάνω στις αποφάσεις τ δικαιοσύνης ένα δίκαιο βιώσιμο & ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα».



    ΣΧΟΛΙΑ