• Πολιτική

  Βρούτσης: Η πολιτική τυμβωρυχία θα γυρίσει ανάποδα σε αυτούς που την έφεραν

  • NewsRoom
  Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

  Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης


  «Η πολιτική τυμβωρυχία, όχι απλά δεν θα περάσει αλλά θα γυρίσει ανάποδα σε αυτούς που την έφεραν». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

  Παράλληλα, κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για υποκρισία, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για προσπάθεια συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι η Αντιπολίτευση κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα.

  «Τρείς λέξεις δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Έγκλημα, μονταζιέρα, συγκάλυψη. Και αυτές οι τρεις λέξεις είναι η απόλυτη υποκρισία που συμπυκνώνεται από τα συνολικά επιχειρήματα της Αντιπολίτευσης που κερδοσκοπεί πολιτικά πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης ενώ έκανε λόγο για τρεις παραδοχές που υπάρχουν από όλες τις πολιτικές πτέρυγες.

  «Παραδοχή πρώτη: Καμία αντίρρηση δεν υπάρχει από όλες τις πολιτικές πτέρυγες ότι υποκλινόμαστε απέναντι στα παιδιά, τους συγγενείς, τις οικογένειες και κανείς δεν έχει περίσσευμα στα αισθήματα.

  Δεύτερη παραδοχή: από το 1974 πετύχαμε στην πατρίδα μας να έχουμε μια εξαιρετική δημοκρατία. Δεν αμφισβητείται ποτέ και από κανένα, από όλα τα κυρίαρχα κόμματα, που δυστυχώς όμως μετατρέπονται σε κραυγές.

  Τρίτη παραδοχή: είναι αδιαμφισβήτητο ότι αυτή η δημοκρατία που κατακτήσαμε είναι ο βασικός πυλώνας της δικαιοσύνης, ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει παρά τις δύσκολες στιγμές» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης.

  «Σήμερα όμως, επιχειρείται ευθεία αμφισβήτηση του κράτος δικαίου. Οι λέξεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αποτάθηκε στην Ευρωπαία εισαγγελέα να ρίξει την κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο κ. Κασελάκης που ζήτησε άμεσα εκλογές με διεθνή επιτήρηση ρίξανε τη χώρα μας στα τάρταρα των τριτοκοσμικών χωρών. Και περίμενα από το ΠΑΣΟΚ να το καταγγείλει και όχι να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

  Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, «η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα εργαλεία για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» ενώ επιτέθηκε ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας το επιχείρημα ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 δυνητικά δεν θα είχαμε το μοιραίο γεγονός, αντιτείνοντας ότι με την ίδια λογική αν υπήρχε το 112 δεν θα είχαμε στο Μάτι τόσα θύματα.

  «Μετά από έξι χρόνια, σήμερα διεξάγεται η δίκη στο Μάτι σε πρώτο βαθμό γιατί αυτή η κυβέρνηση φρόντισε να υπάρξει ειδική αίθουσα. Η δίκη στα Τέμπη θα γίνει άμεσα με απόφαση αυτής της κυβέρνησης. Αυτό δείχνει συγκάλυψη; Ούτε συγκάλυψη ούτε μονταζιέρα υπάρχει για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και είμαστε όλοι απέναντι του με θλίψη» ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

  «Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη είναι κυρίαρχα στοιχεία και η ΝΔ είναι περήφανη γιατί από το 1974 έφερε δομικές αλλαγές και έχει καταστήσει τη δημοκρατία κυρίαρχη και δεν μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση της δικαιοσύνης ούτε κανείς μπορεί να την εμποδίσει να ρίξει φως στην υπόθεση» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

  Διαβάστε επίσης:

  Πιερρακάκης: Να πάψουμε να παράγουμε περισσότερο διχασμό απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει η χώρα

  Βασιλιάς Κάρολος: Θα απευθύνει σήμερα διάγγελμα προς τους Βρετανούς ενόψει του καθολικού Πάσχα

  Ανδρουλάκης κατά Κασσελάκη: Η πραγματική διακύβευση της πρότασης δυσπιστίας  ΣΧΟΛΙΑ