• First Top Stories

    Βρήκαν τη λύση στον γρίφο; Νέο όνομα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

    • NewsRoom
    ερωτηματικο


    Σε σταυρόλεξο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί η αναζήτηση υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων από τον ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στις υποψηφιότητες του Κώστα Μπακογιάννη και του Παύλου Γερουλάνου. Η κάλπη του Μαΐου πλησιάζει και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, δίχως μέχρι στιγμής να έχει ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα ριχτεί στη μάχη της διεκδίκησης του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

    Το τελευταίο από τα ονόματα που ακούγονται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το aftodioikisi.gr, είναι αυτό της 37χρονης δημοτικής συμβούλου της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνας Αγγελοπούλου. Η κ. Αγγελοπούλου από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006.

    Η Ελθήνα Αγγελοπούλου

    Επανεξελέγη το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Στη συνέχεια, την θέση της κ. Αγγελοπούλου κατέλαβε ο Ρήγας Αξελός, κι εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος.

    Η Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μαξίμου και Κουμουνδούρου κρίνουν ότι η υποψηφιότητα της κ. Αγγελοπούλου έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μπορούσαν να επαναλάβουν το επιτυχημένο εγχείρημα της υποψηφιότητας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, τον τελευταίο καιρό ακουγόταν έντονα και το όνομα του υφυπουργού Εργασίας Νάσου Ηλιόπουλου. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αν το κόμμα του ζητήσει να είναι υποψήφιος, θα είναι. Ωστόσο, ο κ. Ηλιόπουλος μάλλον αποτελεί μια «χρυσή εφεδρεία», καθώς το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στο να στηρίξει γυναικεία υποψηφιότητα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δυστοκία στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υποψηφιότητα-έκπληξη για τον Δήμο Αθηναίων εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ