• Πολιτική

    Βραχυκύκλωμα από το «πάγωμα»: Εκτάκτως στο Μαξίμου για εξηγήσεις ο υπουργός Μετανάστευσης

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Νότης Μηταράκης

    Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου


    Μπλέξαν οι γραμμές τους στο υπουργείο Μετανάστευσης και στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη ότι επίκειται πάγωμα των επιτάξεων και επανεκκίνηση του διαλόγου με τους τοπικούς φορείς του Βορείου Αιγαίου.

    Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το πρωί ο υπουργός μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης βγήκε στην ΕΡΤ μαζί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη. Εκεί ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ολιγοήμερο «πάγωμα» των επιτάξεων και κάθεται ξανά για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες είχαν διαμηνύσει ότι κόβουν κάθε διάλογο αν δεν πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφαση για τις επιτάξεις.

    Όπως είπε ο κ. Μηταράκης, περιμένει στη διάρκεια αυτών των λίγων ημερών να ακούσει τις προτάσεις των τοπικών αρχών για την χωροθέτηση των κλειστών κέντρων.

    Ωστόσο, στην συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μηταράκης κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, καθώς στην κοινή γνώμη είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα των κλειστών κέντρων

    Μάλιστα, υπήρχε και η πληροφορία ότι στο Μαξίμου υπήρξε και δυσαρέσκεια εξαιτίας της δήλωσής του.

    Ο κ. Μηταράκης προχώρησε και σε ανάρτηση στο Twitter, αλλά και σε μπαράζ συνεντεύξεων όπου διευκρίνιζε ότι πρόκειται για ολιγοήμερη αναβολή του κυβερνητικού σχεδιασμού και όχι για αλλαγή πλεύσης.



    ΣΧΟΛΙΑ