• Πολιτική

    Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2021 – Οι εισηγητές των κομμάτων

    • NewsRoom


    Ξεκίνησε στη Βουλή η πρώτη ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2021 στην ολομέλεια της Βουλής.

    Η συζήτηση άρχισε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί, μετά από 5 ολοήμερες συνεδριάσεις, την ερχόμενη Τρίτη (15/12/2020) τα μεσάνυχτα.

    Οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων για τον Προϋπολογισμό είναι οι: Μπάμπης Παπαδημητρίου, Εφη Αχτσιόγλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Νικος Καραθανασόπουλος, Βασίλης Βιλιάρδος και Κρίτων-Ηλίας Αρσένης. Ενώ ειδικοί εισηγητές ορίστηκαν οι Γιώργος Αμυράς, Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Νίκος Φίλης, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Διαμάντω Μανωλάκου, Κωνσταντίνος Χήτας και Γιώργος Λογιάδης.

    Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί την τελευταία ημέρα, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, με τελευταία αυτή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης θα γίνει κάθε προσπάθεια να ομιλήσουν όλοι οι βουλευτές που θα εγγραφούν.

    Λόγω των υγειονομικών μέτρων, στην αίθουσα της ολομέλειας θα βρίσκονται καθημερινώς, όχι πάνω από 50 βουλευτές. Ως εκ τούτου, πενήντα θα είναι και οι βουλευτές που θα ψηφίσουν την Τρίτη με το ηλεκτρονικό σύστημα της Βουλής και οι υπόλοιποι μέσω επιστολικής ψήφου.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Σήμερα ξεκινά στην Ολομέλεια η συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2021 – Τα μεσάνυχτα της Τρίτης η ψηφοφορία

    Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα €9,065 δισ. το 10μηνο

    Σταϊκούρας: Στόχος μας να μονιμοποιηθούν οι μειώσεις φόρων – Επέκταση των μέτρων ενίσχυσης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ