ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιστολή, με την οποία ζητά από όλα τα κόμματα να ορίσουν τα μέλη τους που θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Μέχρι τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχουν οριστεί όλα τα μέλη της Επιτροπής Αναθεώρησης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εκλεγεί το προεδρείο της και θα συγκροτηθεί σε σώμα για να ξεκινήσει τις εργασίες της το αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως είπε ο κ. Τασούλας, πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης θα προταθεί από τη ΝΔ ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ενώ εισηγητής του κόμματος θα είναι ο Κώστας Τζαβάρας.
Η Επιτροπή Αναθεώρησης θα έχει ένα μήνα για να ολοκληρώσει τις εργασίες της επί των 49 υπό αναθεώρηση διατάξεων, τις οποίες είχε εγκρίνει η προηγούμενη Αναθεωρητική Βουλή και μέσα στο Νοέμβριο θα ψηφιστούν από την Ολομέλεια.
Όσες διατάξεις έλαβαν στη προηγούμενη προτείνουσα Αναθεωρητική Βουλή πάνω από 180 ψήφους, στην παρούσα Αναθεωρητική Βουλή χρειάζονται την έγκριση 151 βουλευτών, ενώ αντίστοιχα οι διατάξεις που είχαν εγκριθεί με 151 ψήφους θα πρέπει να λάβουν 180 ψήφους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυρανάκης: Ποιες είναι οι 15 λεωφορειακές γραμμές που θα ενισχυθούν τα δρομολόγια – Στόχος λεωφορείο κάθε 8 λεπτά στην 550
- Το αγροτικό σοκ και έκτακτη Κ.Ο., ποιους Ελληνες προσκάλεσε ο Τραμπ, τι έγινε στο Καπνεργοστάσιο και τι συμβαίνει με το Safe
- Μαριάννα Τσουρεκά: Μόνο η Luisa θα έφερνε τη La Double J
- Τι συζήτησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο Λευκό Οίκο – Προς νέες συμφωνίες με Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία για το LNG