ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για την τροποποίηση των πέντε μεγάλων μουσείων σε ΝΠΔΔ.
Υπέρ ψήφισαν οι: ΝΔ
Κατά ψήφισαν οι: ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25
Απών: ΣΥΡΙΖΑ
Στην εισήγησή της από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, αφού απάντησε στις τοποθετήσεις των βουλευτών, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ανήκει στο κράτος. Αυτό το ζήτημα έχει επιλυθεί οριστικά και από τη θεωρία και τη νομολογία… Ο στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις δυσχέρειες που παρουσιάζονται στη λειτουργία των 5 αυτών ουσιών και οφείλονται στη διαδικαστική τους εξάρτηση από το κεντρικό υπουργείο. Οι πέντε περιφερειακές υπηρεσίες- μουσεία του σχεδίου νόμου λειτουργούν σήμερα όπως όλες οι διοικητικές δομές του υπουργείου πολιτισμού. Καμιά τους δράση δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν αποφασιστεί και καμία ανάγκη τους δεν μπορεί να καλυφθεί αν δεν εγκριθεί κεντρικά. Η λειτουργία των πέντε μουσείων εκτός αυτού του πλαισίου δεν τους επιτρέπει να αναπτύξουν καμία διοικητική διαχειριστική πρωτοβουλία... »
Διαβάστε επίσης:
Λίνα Μενδώνη: Η εξαγωγή των μνημείων έχει ρυθμιστεί 21 χρόνια πριν με το Άρθρο 34
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλή: Ψηφίστηκε το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
- Σε αναστολή η παιδίατρος που απουσίαζε εν ώρα εφημερίας – Στην Πάτρα μεταφέρθηκε βρέφος 5 μηνών
- Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ: Γιατί ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας των δομών του στη Λάρισα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.