• Πολιτική

    Βουλή: Ψηφίστηκε το N/σ «Θεσμικό πλαίσιο διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων»

    • NewsRoom
    Βουλή


    Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το «Θεσμικό πλαίσιο διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων και την ασφάλεια των μεταφορών» από την Ολομέλεια.

    Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τελικά, τοποθετήθηκε με το «παρών». Η τροπολογία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τις παρατάσεις προθεσμιών ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση τάχθηκε με το «παρών».

    Την τροπολογία για την παροχή συνδρομητικών ραδιοφωνικών υπηρεσιών την ψήφισε η ΝΔ. Με το «παρών» τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ την καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ψήφισε η ΝΔ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης την καταψήφισαν.

    Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας την συζήτηση του σχεδίου νόμου υπογράμμισε πως ο νέος Οργανισμός διερεύνησης των αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων διέπεται από πλήρες καθεστώς ανεξαρτησίας, όπως ορίζουν οι διεθνείς και οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

    Δεύτερον, όπως λαμβάνουν χρήματα από το Eurocontrol σήμερα οι υπάλληλοι της ΥΠΑ, της ΑΠΑ, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έτσι θα λαμβάνουν και οι διερευνητές των αεροπορικών ατυχημάτων.

    Επισήμανε πως το τρίτο σημαντικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι ότι παρέχουμε για πρώτη φορά τη δυνατότητα συνεργασίας με τρίτους διερευνητές και τεχνικούς Συμβούλους προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η απουσία διερευνητών – ιδίως – στον τομέα των σιδηροδρομικών ατυχημάτων.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

    ΝΔ: Αποκαλύφθηκε πως επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσαν παράνομα τα γραφεία του ΚΚΕ – Άλλαξαν τον νόμο για να παραγραφεί το αδίκημα



    ΣΧΟΛΙΑ