• Πολιτική

    Υπό διάλυση η ΚΟ των «Σπαρτιατών» – Ο Στίγκας διέγραψε 3 βουλευτές – «Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης

    • NewsRoom
    Ο Βασίλης Στίγκας μόνος του στα έδρανα της Βουλής

    Ο Βασίλης Στίγκας μόνος του στα έδρανα της Βουλής


    Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες, με τον Βασίλη Στίγκα, να βρίσκεται για άλλη μια φορά απομονωμένος από τους βουλευτές του.

    Η εικόνα πάνω από τα έδρανα των «Σπαρτιατών» στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές, είναι ενδεικτική. Ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας καθόταν μόνος του, χωρίς να έχει δίπλα του, κανέναν από τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος.

    Κάτι που προμηνύει το τι θα γίνει σε λίγες ώρες, οπότε θα συνεδριάσει η ΚΟ, την ώρα που 9 βουλευτές των «Σπαρτιατών» έχουν δηλώσει πως στηρίζουν τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

    Στίγκας: «Greek mafia και Δον Κορλεόνε» ο Κασιδιάρης

    «Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες», ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας, σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές.

    «Οι κύριοι που λείπουν είναι καθοδηγούμενοι και ποδηγετούμενοι από ξένα κέντρα. Εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Το λέω με το θάρρος της γνώμης που είχα πάντα ως Έλληνας πολίτης.

    Τα ξένα κέντρα αυτά παραπέμπουν σε Greek mafia ή Δον Κορλεόνε που λένε πώς και τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν. Έχουμε τεράστια θέματα, πυρκαγιές, ελληνοτουρκικά, ταυτότητες και άλλα και κάποιοι επιλέγουν αυτή την κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης».

    Τασούλας: Η σημερινή σας ομιλία το «κύκνειο άσμα» της ΚΟ των «Σπαρτιατών»

    «Εκτιμώ από αυτά που είπατε ότι η σημερινή σας ομιλία είναι το κύκνειο άσμα της ύπαρξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σας όπως υφίσταται σήμερα και μάλιστα με πολύ βαριές αιτιάσεις.

    Θα δω και τα πρακτικά, αλλά θέλω να ξέρετε ότι λογικό είναι πως περιμένω και εγγράφως μια τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί και απαραίτητη ληξιαρχική πράξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κ. Στίγκας από το βήμα της Ολομέλειας, κατά των βουλευτών του κόμματος του.

    «Επιλογή μας να αφήσουμε τον Βασίλη Στίγκα μόνο του» λένε οι βουλευτές

    Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, βουλευτής των «Σπαρτιατών», δήλωσε πως ήταν επιλογή τους να τον αφήσουν μόνο του στα έδρανα.

    Ο κ. Κατσιβαρδάς ανήκει στους βουλευτές που έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Κασιδιάρη.

    Ο Βασίλης Στίγκας από την πλευρά του απάντησε πως «δεν εκβιάζομαι, δεν χειραγωγούμαι. Στήριξα τον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων γιατί με στήριξε κι αυτός. Μέχρι εκεί».

    Ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε τελικά στη διαγραφή 3 βουλευτών από την ΚΟ των «Σπαρτιατών». Συγκεκριμένα, διέγραψε τους Γιάννη Κόντη, Γιάννη Δημητροκάλλη και Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

    Διαβάστε επίσης:

    Κατατέθηκε στην Κομισιόν η αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στα €5,8 δισ. η επιπλέον χρηματοδότηση

    Μπακογιάννης: Θετικός σε ντιμπέιτ με τους υποψηφίους δημάρχους για τον Δήμο Αθηναίων

    Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας – Τι συμβούλεψε τον Ρίσι Σούνακ



    ΣΧΟΛΙΑ