• Πολιτική

    Βουλή – Γεωργιάδης σε Νατσιό: Να ανακαλέσετε ότι έχω καταδικαστεί για εργατικό ατύχημα, αλλιώς καταθέτω αγωγή

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης


    «Να ανακαλέσετε ότι έχω καταδικαστεί για εργατικό αδίκημα, αλλιώς θα σας καταθέσω αγωγή» ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, από τον πρόεδρο της «Νίκης» Δημήτρη Νατσιό, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

    Ο υπουργός, με παρέμβασή του, αντέδρασε στην αναφορά του προέδρου της «Νίκης», που στην ομιλία του κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι «δεν στέφεται και από τις καλύτερες επιδόσεις στην έντιμη μεταχείριση των εργαζομένων, καθώς υπάρχει αμετάκλητη δικαστική απόφαση από το 2020 που βαρύνει την εταιρεία, που δημοσίως δήλωνε στο παρελθόν ο υπουργός ότι είχε με τον αδερφό του, για μονομερή και παράνομη τροποποίηση ωραρίου εργαζομένου, από πλήρες σε μειωμένο, μονομερώς και αυθαιρέτως».

    Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «πράγματι υπήρξε μία δικαστική διαμάχη του αδελφού του στην προσωπική του εταιρεία με έναν εργαζόμενό του. Ο εργαζόμενος εκείνος έκανε και σε εμένα αγωγή και μήνυση, θεωρώντας με εμπλεκόμενο.

    Είναι ένα από τα προβλήματα της δημοσιότητας. Αθωώθηκα εγώ από το δικαστήριο και το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Ο αδερφός μου αθωώθηκε στη μήνυση και έχει καταδικαστεί στο αστικό μέρος. Αφορά τον αδελφό μου και εγώ έχω κηρυχθεί αθώος από το δικαστήριο».

    Ζήτησε δε από τον κ. Νατσιό, «επειδή φαντάζομαι ότι την οικογενειακή ευθύνη δεν την δέχεται κανένας στη Βουλή, να ανακαλέσετε, διότι εδώ για την τιμή και την υπόληψή μου δεν θα δεχτώ ούτε μύγα στο σπαθί μου. Αντίθετα, εάν επιμείνετε θα σας κάνω αγωγή και μήνυση και θα έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε».

    Ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός ανέφερε πως μετέφερε «αυτό που γράφεται σήμερα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδος. Θα ελέγξω εάν όντως ισχύει αυτό που λέτε, γιατί είμαστε έντιμοι και αξιοπρεπείς άνθρωποι και μετά χαράς θα ανακαλέσω εάν δεν ισχύουν αυτά».

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Καθήκον μας να συνεχίζουμε, αλλά και να μην ξεχνάμε όσους έπεσαν εν ώρα καθήκοντος

    Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ζωντανά και αποκλειστικά στο ACTION 24!

    Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ αμυντικά, γεωπολιτικά και διπλωματικά



    ΣΧΟΛΙΑ