• Πολιτική

    Φλωρίδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Κρατήσατε τη Βουλή ανοιχτή για να αθωώσετε βαρυποινίτες

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης


    Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς Ευκλείδη Τσακαλώτο με αφορμή τον νέο Ποινικό Κώδικα που έχει μπει σε δημόσια διαβούλευση.

    «Επί δεκαετίες κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων απόψεων όλες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες έτειναν στην προάσπιση δικαιωμάτων αυτών που εγκληματούν.

    Ξεχάστηκε ότι υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ότι υπάρχουν τα δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να ζει ειρηνικά.

    Οι πολίτες που θέλουν να μην τους κλέβεις, να μην τους συκοφαντείς, να μην βιάζεις τα παιδιά τους. Αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγνοήθηκαν”, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας τις αλλαγές που ετοιμάζει στο σύνολο του χαρτοφυλακίου του για να ακουστεί από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης και άλλοι βουλευτές να φωνάζουν «ντροπή» και «πως κατάντησες έτσι».

    Μάλιστα, σύμφωνα με αυτήκοες μάρτυρες, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στον Γιώργο Φλωρίδη με τον χαρακτηρισμό «γελωτοποιός» τον οποίο χρησιμοποίησε για να χαρακτηρίσει τον υπουργό Δικαιοσύνης.

    «Αυτά δεν θα τα αφήσω αναπάντητα» αντέδρασε ο κ. Φλωρίδης υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κράτησε ανοικτή την βουλή για μια εβδομάδα, αν και είχε προαναγγέλει εκλογές, προκειμένου να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες και να αθωώσει βαρυποινίτες.

    «Ξηλώσατε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή γιατί δεν δεχόταν να υπογράψει εκείνους τους ΠΚ και μετά σας κατήγγειλε για τη χειρότερη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχών».

    Τσακαλώτος σε Φλωρίδη: Πιστεύετε στην Ακροδεξιά

    Απαντώντας στην συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στον κ. Φλωρίδη λέγοντας «από το προοδευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήγατε στο συντηρητικό της Δεξιάς. Έχω να ακούσω τόσο συντηρητικό λόγο από την περίοδο που στην αίθουσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Πιστεύετε στην Ακροδεξιά».

    Ανταπαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε:

    «Ονομάζετε ακροδεξιά μια κυβέρνηση που έρχεται να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των πολιτών και οικογενειών.

    Η ένωση εισαγγελέων Ελλάδος πριν ψηφίσετε τους κώδικες το 2019 εξέδωσε ανακοινώσεις. Έλεγε τότε ότι με τους ΠΚ που προωθούσατε τότε 5 χιλ. υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στο αρχείο και αρκετοί θα αποφυλακιστούν.

    Σας είπαν να μην το κάνετε γιατί υπάρχουν δίκες σε εξέλιξη και θα ακυρωθούν. Μετατρέψατε κακουργήματα σε πλημμελήματα».

    «Τι δήλωσε ο κ. Κοντονής; Είπε επί λέξει “αποτελεί ακραίο στοιχείο διαπλοκής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο ΠΚ. Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Άλλαξε δόλιος η διάταξη για τον χαρακτηρισμό της δωροδοκίας”. Αυτά είπε ο κ. Κοντονής.

    Ποιος είναι ακροδεξιός; Αυτός που φέρνει διατάξεις για την προστασία των πολιτών ή εκείνος που φέρνει για την προστασία της ολιγαρχίας; Γι αυτό και δεν αντέξατε το κόμμα σας κ. Τσακαλώτο και πάτε να κάνετε κάτι άλλο τώρα», πρόσθεσε.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Ανοιχτό Σχολείο, αποδεσμευμένο από κρατικό μονοπώλιο, ελεύθερο πανεπιστήμιο και Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση

    Παπαστεργίου: Αρχές του 2024 βγαίνει ο Προσωπικός Αριθμός

    Παύλος Μαρινάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων



    ΣΧΟΛΙΑ