• Πολιτική

  Βουλή: Άγρια κόντρα Βορίδη – Ανδρουλάκη

  • NewsRoom

  Μάκης Βορίδης- Νίκος Ανδρουλάκης


  Σφοδρή αντιπαράθεση διεξήχθη στην Βουλή μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με ανταλλαγή χαρακτηρισμών και καταγγελιών για «κουτσομπόλες», «τσεκουράκια», «δηλητήριο του διαδικτύου» και «χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών».

  Ο κύκλος της σύγκρουσης άνοιξε με την παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη ο οποίος επανεμφανίστηκε στην Ολομέλεια για να απαντήσει στην χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για να επαναφέρει την υπόθεση των υποκλοπών με αφορμή νέα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι «μολυσμένο» sms με το λογισμικό Pretador έφυγε από κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου.

  «Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολιά. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Και μάθαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σουλιώτη ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Pretador από τον προσωπικό του αριθμό προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα.

  Κάποια πρόσωπα πιθανόν να είναι ανάμεσά σας και να έχουν πάρει τον φάκελο Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει «Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη.

  Έχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο.

  Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

  Απαντώντας ο κ. Βορίδης ανέφερε:

  «Μας λέτε κ. Ανδρουλάκη ότι σέβεστε το κράτος δικαίου. Μάλιστα. Πώς ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε από εσάς είτε εμάς. Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου».

  Ο Υπουργός σε άλλο σημείο της απάντησής του επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς περί κουτσομπολιών γύρω από την έρευνα για τις υποκλοπές λέγοντας:

  «Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά; Μεγαλύτερη κουτσομπόλα από αυτό που ακούσαμε προηγουμένως εγώ δεν έχω ακούσει.

  Σπερμολογίες, φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στην δικαιοσύνη και να ελεγχθούν».

  Διαβάστε επίσης:

  Ο Κασσελάκης… Μαυρογυαλούρος και οι… μούντζες που έρχονται

  Αυγέρη: Η κυβέρνηση επιβάλλει άδικο χαράτσι σε χιλιάδες επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

  Ρωμανός: Είναι ντροπή να κρύβεται επί τόσες μέρες ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ  ΣΧΟΛΙΑ