• Διεθνής πολιτική

    Εικόνες σοκ από άσκηση βομβιστικής επίθεσης (Video)

    • NewsRoom


    Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται έξω από το δεύτερο πιο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες ασκήσεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ένας καμικάζι-βομβιστής πυροδοτεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό στη μέση του εμπορικού κέντρου Trafford στην πόλη του Mancester, σκοτώνοντας δεκάδες από τους 800 εθελοντές που έλαβαν μέρος, προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν μία εξτρεμιστική επίθεση παρόμοιας με αυτή, που έγινε στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

    1

    Τα θύματα είχαν αλειφθεί με ψεύτικο αίμα και έτρεχαν προκειμένου να προστατέψουν τη ζωή τους, ενώ ορισμένοι αναγκάστηκαν να παίξουν τους νεκρούς, κατά τη διάρκεια που οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να πάρουν τον έλεγχο του εμπορικού κέντρου.

    Ο σχεδιασμός της άσκησης είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2015 και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για τις επόμενες δύο νύχτες σε διαφορετικές τοποθεσίες, μιμούμενοι την τρομοκρατική επίθεση, που συνέβη στο Παρίσι, η οποία έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, τον περασμένο Νοέμβριο, σπέρνοντας τον θάνατο σε 137 ανθρώπους.

    2

    H επιχείρηση πραγματοποιείται από τις αστυνομικές αρχές της πόλης σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως είναι η υπηρεσία Πυρόσβεσης και Διάσωσής, η υπηρεσία Ασθενοφόρων και τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι καλούνται να εξετάσουν και να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα αυτής της άσκησης. Επίσης, αναφέρθηκε ότι έχουν εμπλακεί και στρατιώτες από την SAS.

    3

    Η άσκηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμερα το πρωί, με την κωδική ονομασία Winchester Accord, όταν ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα περπάτησε μέσα στο εμπορικό κέντρο και φώναξε ότι είναι αγοραστής.

    3400515300000578-3582287-Preparation_The_exercise_has_been_in_the_planning_since_December-a-103_1462868321785

    Δευτερόλεπτα αργότερα, μια έκρηξη συγκλόνισε την αίθουσα των τροφίμων, από βόμβα, που πυροδότησε ο ίδιος “σκοτώνοντας και τραυματίζοντας” πολλούς, οι οποίοι φορούσαν ωτοασπίδες και προστατευτικά γυαλικά ενώ τους τραυματισμένους τους είχαν επιμεληθεί make up- artists.

    5

    6

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/giati-i-katanalotes-girizoun-tin-plati-stin-gap/43958

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/eki-zoun-i-pio-eftichismeni-anthropi/43973

     



    ΣΧΟΛΙΑ