• Πολιτική

    Βερναρδάκης: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει έρμαιο του αναλφαβητισμού διαφόρων ομάδων»

    Βερναρδάκης Vernardakis

    Χριστόφορος Βερναρδάκης


    “Φασιστικές συμμορίες δρουν στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια και είναι η ώρα τους να δράσουν αυτή τη στιγμή. Εννοείται ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ αποφασιστικοί και να αναλάβουν όλοι το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί γι΄ αυτή την κατάσταση”, τόνισε ο κ. Βερναρδάκης, σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε δηλωσή του, στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στο δήμο Καλαμαριάς, ο κ. Βερβαρδάκης είπε: “Περιμένω την αντίδραση των δημοκρατικών πολιτών, της δημοκρατικής Θεσσαλονίκης άμεσα. Δεν μπορεί η πόλη να γίνει έρμαιο του χουλιγκανισμού και του αναλφαβητισμού διαφόρων ομάδων”.

    Ο κ. Βερβαρδάκης χαρακτήρισε “φασιστική” τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε έξω από τη ΔΕΘ, ενώ ερωτηθείς να σχολιάσει όσους καταφέρονται υβριστικά εναντίον της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ είπε: “οι προδοσίες ανήκαν πάντοτε στο χώρο του εθνικισμού, θα σας θυμίσω την Κύπρο, τη Μικρασιατική καταστροφή”..

    Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη, είπε ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή. “Η συνοχή των ΑΝΕΛ κατά κάποιο τρόπο βάλλεται, ήταν ένας στόχος από την κατάθεση της πρότασης μομφής, αλλά η κυβερνητική συνοχή δεν πρόκειται να επηρεαστεί”, κατέληξε.

    Εξάλλου, τη βεβαιότητα ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή εξέφρασε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, λέγοντας: “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αντίθετα θα είναι πιο ισχυρή από τη στιγμή που η Ελλάδα βγαίνει ακριβώς από την επιτροπεία”, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη τόνισε: “η Θεσσαλονίκη, οι δημοκρατικοί πολίτες μπορούν να απομονώσουν αυτά τα ακραία γεγονότα που νομίζω δεν ταιριάζουν στην πόλη”.



    ΣΧΟΛΙΑ