• Διεθνής πολιτική

    Βέμπερ: Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας

    Βέμπερ

    Μάνφρεντ Βέμπερ


    Ξεκάθαρη θέση υπέρ της Κύπρου και κατά της Τουρκίας έλαβε για μια ακόμα φορά ο Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορή τους πυροβολισμούς της τουρκικής ακταιωρού κατά της κυπριακής ακτοφυλακής.

    Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κάνει λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και καλεί την ΕΕ να πάψει πλέον να μένει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας.

    «Η ΕΕ δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι στην εχθρική συμπεριφορά της Τουρκίας. Οι άνευ προηγουμένου πυροβολισμοί του τουρκικού πλοίου εναντίον της κυπριακής ακτοφυλακής αποτελούν επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων και το καταδικάζουμε απολύτως. Αλληλεγγύη στους Κύπριους φίλους μας!» υπογραμμίζει ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε ανάρτησή του στο Twitter.

    Υπενθυμίζεται πως η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Ναμπίλα Μασράλι, σε μια μάλλον «χλιαρή» δήλωση, δήλωσε πως  «κάθε ενέργεια βίας από οποιουσδήποτε παράγοντες στην Μεσόγειο είναι λυπηρή». Πρόσθεσε πως «η ΕΕ έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάπτυξη μιας σχέσης συνεργασίας και αμοιβαίας επωφελούς σχέσης με την Τουρκίας», ενώ επεσήμανε πως «από την Τουρκία αναμένεται ξεκάθαρη δέσμευση για σχέσεις καλής γειτονίας και εξομάλυνση της σχέσης με την Δημοκρατία της Κύπρου».

    Διαβάστε επίσης

    Παναγιωτόπουλος: Καλύτερη από ποτέ η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

    Επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ κατά την Ελλάδας για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

    Κύπρος: Στο 60,7% οι πλήρως εμβολιασμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ